0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIVID vizualizācija par nodokļu maksātājiem

VID vizualizācija par nodokļu maksātājiem

Lai informētu sabiedrību par nodokļu maksāšanas disciplīnu valstī un atsevišķās nozarēs, Valsts ieņēmumu dienests (VID) sagatavojis vizualizāciju, kurā ir iekļauti dati par nodokļu maksātāju, nodokļu maksājumu, nodokļu parādu, darba vietu sadalījumu pēc nodokļu maksātāju reitingiem. Apskatot vizualizāciju, var rast atbildes uz vairākiem jautājumiem par nodokļu maksāšanu nozarēs, piemēram “Cik daudz nozarē ir nodokļu maksātāji ar labu nodokļu maksāšanas disciplīnu?”, “Cik liela vidējā darba samaksa darba vietā ir jauniem nozares komersantiem?”, “Cik lielu parādu ir uzkrājuši nozares nodokļu maksātāji ar saimnieciskās darbības ierobežojumiem?”, kā arī citiem jautājumiem. Šajā vizualizācijā nodokļu maksātāji ir sagrupēti…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Foto: Ikars Kubliņš, BilancePLZ

Lai informētu sabiedrību par nodokļu maksāšanas disciplīnu valstī un atsevišķās nozarēs, Valsts ieņēmumu dienests (VID) sagatavojis vizualizāciju, kurā ir iekļauti dati par nodokļu maksātāju, nodokļu maksājumu, nodokļu parādu, darba vietu sadalījumu pēc nodokļu maksātāju reitingiem. Apskatot vizualizāciju, var rast atbildes uz vairākiem jautājumiem par nodokļu maksāšanu nozarēs, piemēram “Cik daudz nozarē ir nodokļu maksātāji ar labu nodokļu maksāšanas disciplīnu?”, “Cik liela vidējā darba samaksa darba vietā ir jauniem nozares komersantiem?”, “Cik lielu parādu ir uzkrājuši nozares nodokļu maksātāji ar saimnieciskās darbības ierobežojumiem?”, kā arī citiem jautājumiem. Šajā vizualizācijā nodokļu maksātāji ir sagrupēti pēc reitinga stāvokļa uz 2024.gada 1.februāri, apskatot nodokļu maksāšanas disciplīnu raksturojušos rādītājus 2023.gadā.

VID plāno regulāri aktualizēt reitinga vizualizāciju pēc jaunākiem nodokļu maksātāju reitinga novērtējumiem.

Vizualizācijas izpratnei atgādinām, ka uzņēmumiem tiek piešķirts viens no pieciem reitinga līmeņiem:

  • A līmeņa uzņēmums laikus pilda savas saistības ar valsti un tam nav būtisku pārkāpumu risku.
  • B uzņēmums kopumā pilda savas saistības ar valsti, tomēr ir redzama vieta uzlabojumiem – savlaicīgāk iesniegtas un precīzāk sagatavotas deklarācijas, laicīgāk samaksāti nodokļi un nozares vidējam atbilstoši darba samaksas rādītāji ļaus pakāpties uz augstāko reitinga līmeni.
  • C līmeņa uzņēmums pārkāpumu dēļ ir izslēgts no PVN maksātāju reģistra vai VID ir lēmis apturēt tā saimniecisko darbību. Šādu uzņēmumu spēja pildīt savas biznesa saistības ir vērtējama kritiski, un, ja uzņēmuma saimnieciskā darbība ir apturēta, darījumi ar to ir aizliegti ar likumu.
  • N līmeņa uzņēmumi ir neaktīvie nodokļu maksātāji. N līmeņa uzņēmums saskaņā ar viņa paša deklarēto informāciju neveic saimniecisko darbību. Uzsākot sadarbību ar šādu uzņēmumu, jārēķinās, ka vismaz 6 mēnešus tam nav bijuši deklarēti darījumi, nav bijis darbinieku vai tiem nav maksātas algas.
  • J līmenī iekļauti jaunreģistrētie nodokļu maksātāji. Šāds uzņēmums ir dibināts pēdējo 6 mēnešu laikā. Tas vēl nav paspējis sevi pierādīt ar darbiem, tāpēc vērtēts netiek, tomēr ir apsveicams ikviens jauns sākums, kas jau pamatos tiek veidots godprātīgi.

"Bilances" abonēšanai - dažādas iespējas. Izvēlies sev izdevīgāko!

Interesenti var izvēlēties, kā abonēt un lasīt BILANCI - to iespējams saņemt gan drukātā veidā savā pastkastītē, gan lasīt e-vidē portālā tiešsaistē, gan izvēlēties Grāmatveža komplektu vai Bilances Zelta komplektu, kam arī iespējams gan papīra, gan elektroniskais formāts. Uzziniet vairāk, kādas iespējas piedāvā katrs no variantiem!