0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSFINANSES2018. gadā pašvaldību ieņēmumi no valsts kopbudžeta būs 19,6%

2018. gadā pašvaldību ieņēmumi no valsts kopbudžeta būs 19,6%

Ministru kabinetā (MK) 5.oktobrī Ministru prezidents Māris Kučinskis un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis parakstīja LPS un MK 2018. gada domstarpību un vienošanās protokolu. Šajā protokolā ir noteikti galvenie abu pušu sadarbības principi. Ir panākta vienošanās par pašvaldību ieņēmumu īpatsvaru kopbudžeta nodokļu ieņēmumos - 19,6 %. Tāpat pašvaldībām 2018. gadā tiek prognozēti par 91,2 miljoniem eiro jeb par 6% lielāki ieņēmumi nekā 2017. gadā. Atbilstoši Finanšu ministrijas aplēsēm, visām pašvaldībām tiek prognozēts ieņēmumu pieaugums salīdzinot ar 2017. gadu. Starp valdību un…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Foto: Valsts kanceleja.
Ministru prezidents Māris Kučinskis un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis

Ministru kabinetā (MK) 5.oktobrī Ministru prezidents Māris Kučinskis un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis parakstīja LPS un MK 2018. gada domstarpību un vienošanās protokolu.

Šajā protokolā ir noteikti galvenie abu pušu sadarbības principi.

Ir panākta vienošanās par pašvaldību ieņēmumu īpatsvaru kopbudžeta nodokļu ieņēmumos - 19,6 %. Tāpat pašvaldībām 2018. gadā tiek prognozēti par 91,2 miljoniem eiro jeb par 6% lielāki ieņēmumi nekā 2017. gadā. Atbilstoši Finanšu ministrijas aplēsēm, visām pašvaldībām tiek prognozēts ieņēmumu pieaugums salīdzinot ar 2017. gadu.

Starp valdību un LPS ir panākta vienošanās par aizņēmumu politiku 2018. gadā, panākot saprātīgu kompromisu pašvaldību pieteikto problēmu risinājumam. Ir arī panākta vienota izpratne par atbalstu Latvijas pievienošanos Eiropas vietējo pašvaldību hartai pilnā apmērā. Tas nepieciešams, jo, lai varētu izdarīt aizņēmumus kapitālieguldījumu finansēšanai, vietējām varām likuma robežās jābūt pieejamam nacionālajam kapitāla tirgum.

Valdība arī ir atbalstījusi papildus valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu valsts vietējo autoceļu sakārtošanai.

Vienošanās un domstarpību protokola parakstīšana ar Pašvaldību savienību faktiski ir vēsturisks notikums, tas ir labs sākums turpmākai sadarbībai starp abām pusēm. Latvijā ir spēcīgas pašvaldības ar savu vienotu un ļoti labi strādājošu organizāciju, un tā tam arī jābūt, tāpēc šim dokumentam ir īpaša nozīme,” norāda M. Kučinskis.

Līdz ar to, ir noslēdzies apjomīgais darbs pie minētā protokola, kuru Ministru prezidents arī pēc LPS Domes sēdes nosauca par vēsturisku, jo iekļauj tikai vienu domstarpību jautājumu.

LPS un MK 2018. gada domstarpību un vienošanās protokols pieejams  šeit.