0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

TIESĪBASVai administratoram, kurš atcelts no amata, ir tiesības parakstīt parādnieka dokumentus?

Vai administratoram, kurš atcelts no amata, ir tiesības parakstīt parādnieka dokumentus?

Jautājums: Vai parādnieka iepriekšējam administratoram vairākus mēnešus pēc atstādināšanas no amata bija tiesības parakstīt parādnieka dokumentus – maksātnespējas procesa administratora noslēguma darbības pārskatu un bilanci? Kā paskaidro Maksātnespējas administrācija, saskaņā ar parādnieka maksātnespējas procesa lietā esošo informāciju iepriekšējā administratore ar Gulbenes rajona tiesas lēmumu atcelta no administratora pienākumu pildīšanas parādnieka maksātnespējas procesā. Atbilstoši Maksātnespējas likuma 85. pantam maksātnespējas procesa administrators pēc juridiskās personas maksātnespējas procesa pasludināšanas katru ceturksni sagatavo un elektroniski nosūta kreditoriem un Maksātnespējas administrācijai savas darbības pārskatus. Administratora darbības pārskatu aizpildīšanas kārtību nosaka Ministru kabinets. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 247 15. punktu, ja maksātnespējas procesa administrators…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Jautājums: Vai parādnieka iepriekšējam administratoram vairākus mēnešus pēc atstādināšanas no amata bija tiesības parakstīt parādnieka dokumentus – maksātnespējas procesa administratora noslēguma darbības pārskatu un bilanci?

Kā paskaidro Maksātnespējas administrācija, saskaņā ar parādnieka maksātnespējas procesa lietā esošo informāciju iepriekšējā administratore ar Gulbenes rajona tiesas lēmumu atcelta no administratora pienākumu pildīšanas parādnieka maksātnespējas procesā.

Atbilstoši Maksātnespējas likuma 85. pantam maksātnespējas procesa administrators pēc juridiskās personas maksātnespējas procesa pasludināšanas katru ceturksni sagatavo un elektroniski nosūta kreditoriem un Maksātnespējas administrācijai savas darbības pārskatus. Administratora darbības pārskatu aizpildīšanas kārtību nosaka Ministru kabinets.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 247 15. punktu, ja maksātnespējas procesa administrators tiek atcelts no administratora pienākumu pildīšanas, viņš septiņu dienu laikā no dienas, kad Maksātnespējas reģistrā ir izdarīts ieraksts par viņa atcelšanu no konkrētā maksātnespējas procesa, iesniedz Maksātnespējas administrācijai un nosūta parādnieka kreditoriem noslēguma darbības pārskatu.

Noteikumu 13. punktā noteikts, ka, iesniedzot Maksātnespējas administrācijā noslēguma darbības pārskatu, maksātnespējas procesa administrators tam pievieno grozījumus parādnieka mantas pārdošanas plānā vai ziņojumā par mantas neesamību, ja tādi ir veikti pārskata periodā, un noslēguma bilanci.

No minētā normatīvā regulējama izriet, ka maksātnespējas procesa administratoram pēc viņa atcelšanas no administratora pienākumu pildīšanas konkrētā maksātnespējas procesā ir pienākums sagatavot dokumentus, kas noslēdz viņa darbības maksātnespējas procesā. Tādā veidā nodrošinot Maksātnespējas administrāciju un kreditorus ar informāciju par parādnieka maksātnespējas procesā veiktajām darbībām un naudas plūsmu laika periodā, kad administrators vēl ir veicis administratora amata pienākumus konkrētajā maksātnespējas procesā.

Ņemot vērā minēto, norādāms, ka parādnieka iepriekšējam administratoram pēc viņa atcelšanas no parādnieka maksātnespējas procesa administratora pienākuma pildīšanas bija pienākums sagatavot savas darbības noslēguma pārskatu un to nosūtīt Maksātnespējas administrācijai un visiem parādnieka kreditoriem.

  Sagatavots pēc Maksātnespējas administrācijas apkopojuma  MAKSĀTNESPĒJAS ADMINISTRĀCIJAS SKAIDROJUMI UN ATZIŅAS 2018. 01. – 2018. 06.

Tajā Maksātnespējas administrācija sniedz skaidrojumus un atziņas par maksātnespējas jomu regulējošo normatīvo aktu piemērošanu attiecīgajā laika periodā. Vienlaikus  Maksātnespējas administrācija norāda, ka viedoklis par likuma normu interpretāciju nav uzskatāms par oficiālu likuma tulkojumu, jo šādu tulkojumu var sniegt tikai likumdevējs vai tā īpaši pilnvarota institūcija, un, tā kā Maksātnespējas administrācijai šādas pilnvaras nav piešķirtas, tad likuma interpretācija ir informatīva un tai ir vienīgi ieteikuma raksturs, un tas nav juridiski saistošs trešajām personām.