0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻISolidaritātes nodokļa likme nākamgad būs 25,5 procenti

Solidaritātes nodokļa likme nākamgad būs 25,5 procenti

No 2019. gada 1. janvāra solidaritātes nodoklis būs 25,5%, no kura viens procentpunkts tiks novirzīts veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanai, 14 procentpunkti valsts pensiju finansēšanai, 10,5 procentpunkti iedzīvotāju ienākuma nodokļa kontā Valsts kasē. To paredz 20. decembrī Saeimā skatītie  un steidzamajā otrajā  lasījumā pieņemtie alternatīvie grozījumi Solidaritātes nodokļa likumā. Grozījumi jaunajā redakcijā būtu piemērojami attiecībā uz nodokli, kas maksājams par taksācijas periodu sākot no 2019. gada 1. janvāra. Iepriekš tika piedāvāts likmi noteikt 35,09% apmērā. Tomēr, atšķirībā no iepriekš piedāvātā, no likuma grozījumiem izslēgts priekšlikums sešus procentpunktus novirzīt valsts pensiju finansēšanai otrajam un trešajam līmenim, kā arī četrus procentpunktus privāto pensiju…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

No 2019. gada 1. janvāra solidaritātes nodoklis būs 25,5%, no kura viens procentpunkts tiks novirzīts veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanai, 14 procentpunkti valsts pensiju finansēšanai, 10,5 procentpunkti iedzīvotāju ienākuma nodokļa kontā Valsts kasē. To paredz 20. decembrī Saeimā skatītie  un steidzamajā otrajā  lasījumā pieņemtie alternatīvie grozījumi Solidaritātes nodokļa likumā. Grozījumi jaunajā redakcijā būtu piemērojami attiecībā uz nodokli, kas maksājams par taksācijas periodu sākot no 2019. gada 1. janvāra.

Iepriekš tika piedāvāts likmi noteikt 35,09% apmērā. Tomēr, atšķirībā no iepriekš piedāvātā, no likuma grozījumiem izslēgts priekšlikums sešus procentpunktus novirzīt valsts pensiju finansēšanai otrajam un trešajam līmenim, kā arī četrus procentpunktus privāto pensiju fondu pensiju plāniem.

Grozījumi Solidaritātes nodokļa likumā izstrādāti, lai izpildītu Satversmes tiesas spriedumu, kas par neatbilstošu Satversmei atzina Solidaritātes nodokļa likuma 6. pantā noteiktās nodokļa likmes. Likums noteica, ka solidaritātes nodokļa likme atbilst obligāto iemaksu likmei, kas noteikta saskaņā ar likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu". Ja šie grozījumi netiktu pieņemti, no 2019. gada 1. janvāra 3900 cilvēku ar ikmēneša ieņēmumiem virs 6000 eiro nemaksātu solidaritātes nodokli. Savukārt solidaritātes nodokļa ienākumi 2019. gadā prognozēti 60,29 miljonu eiro apmērā.