0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

E-ŽURNĀLS BILANCEBILANCES RAKSTILietišķās informācijas dienesta 30. jubileja — autoru un sadarbības partneru sveicieni

Lietišķās informācijas dienesta 30. jubileja — autoru un sadarbības partneru sveicieni

Izdevniecība Lietišķās informācijas dienests  17. maijā svin 30 gadu jubileju. Tās dibinātāji AIVA UN ANDRIS VĪKSNAS uzsver, cik būtiski, lai Latvijā tik nozīmīgas jubilejas svinētu uzņēmumi ar Latvijas kapitālu. Šajā dienā vislielāko pateicību ir jāsaka gan jums, lasītājiem un ilggadējiem izdevniecības klientiem, gan rakstu un grāmatu autoriem, semināru un kursu lektoriem, gan citiem sadarbības partneriem.

Laila KelmereNo sirds priecājos, ka izdevniecība Lietišķās informācijas dienests pastāv jau 30 gadus! Tās paspārnē tapušais žurnāls Bilance ir spējis būt noderīgs palīgs ikdienā topošajiem un esošajiem grāmatvežiem!

Man žurnāls ir palīdzējis uzzināt citu speciālistu interpretācijas dažādām normatīvo aktu prasībām un stiprinājis viedokli atsevišķos jautājumos, dažkārt pat devis praktiskus ieteikumus grāmatojumiem noteiktās situācijās.

Jo īpaši gribu uzteikt izdevniecības radīto iespēju būt par autori žurnāla rakstiem. Reizēm piedāvātās tēmas ir bijušas izaicinošas, bet iedziļināšanās tajās ir devusi labumu lasītājiem
un veicinājusi arī manu kā profesionāles izaugsmi. Paldies, ka bijāt, esat un būsit! Vēlu vēl vismaz tikpat gadus būt par labu atbalstu un izzinošu materiālu gatavotāju grāmatvežiem!

Laila Kelmere

 

Katrīna LinartePaldies izdevniecības Lietišķās informācijas dienests kolektīvam par iespēju būt daļiņai no Jums! Paldies, ka sniedzat publicēšanās iespēju, kas man liek nepārtraukti mācīties un apgūt ko jaunu, lai būtu lietderīga lasītājiem! Lai lasītāju pulks kļūst aizvien lielāks un paveras jaunas virsotnes attīstībai! Jūs mudināt tādus speciālistus kā grāmatveži, juristi u.c. nepārtraukti attīstīties, mācīties un pilnveidoties, tāpēc izdevniecības devums ir augsti novērtējams. Daudz laimes jubilejā! Turpmāk novēlu vēl «jaudīgāku» izdevniecības attīstību un plašāku popularitāti.

Katrīna Linarte

 

Linda PuriņaAr Lietišķās informācijas dienesta piedāvājumu iepazinos, uzsākot darba gaitas grāmatvedības jomā — ikdienas darbā nekādi nevarēja iztikt bez abonentizdevuma Nodokļu sistēma sarkanajām mapēm Protams, arī grāmatvedību regulējošo likumu mape tika aktīvi izmantota. Svarīgi bija atsūtītos jauninājumus mapēs nomainīt pareizajā secībā, jo reizēm darba steigā katrs atsūtītais jauninājumu komplekts netika operatīvi nomainīts. Likumu abonentizdevumu mapes gan savu aktualitāti zaudēja brīdī, kad nopietni attīstījās portāls likumi.lv.

Manā darbavietā joprojām tiek abonēta Bilance, kuru lasu gan papīra veidā, gan elektroniskā formātā. Ērtāk nepieciešamo informāciju ir sameklēt elektroniskajā versijā, savukārt, lasīt vieglāk ir drukātajā formā. Protams, laika gaitā esmu apmeklējusi arī Lietišķās informācijas dienesta seminārus — piemēram, mācījos saprast PVN piemērošanu
Eiropas darījumos, pāreju no pavadzīmēm, ko iegādājāmies Valsts ieņēmumu dienestā, un pavadzīmju numuriem, un daudzas citas attiecīgajā brīdī aktuālās tēmas.

Tagad priecājos, ja mani raksti žurnālā vai stāstījumi semināros noder lasītājiem un klausītājiem.

Lietišķās informācijas dienestam novēlu prast noturēt lasītāju interesi un turēt roku uz pulsa, lai vienmēr būtu krājumā skaidrojumi par aktuālo grāmatvedības jomā gan maziem, gan lieliem uzņēmumiem. Lai izdodas! 

Linda Puriņa

 

Ieva LiepiņaVisa mana darba pieredze pirms 30 gadiem grāmatvedībā un vēlāk revīzijā saistās ar žurnālu Bilance. Tas vienmēr ir bijis aktuālās nodokļu politikas informācijas avots un senākais Latvijas finanšu uzskaites labās prakses apkopotājs, sava veida grāmatvežu kulta žurnāls. Labprāt lasu kolēģu viedokļus un pieredzi sarežģītāku jautājumu risināšanā. Tas palīdz saglabāt iemaņas un rast jaunas idejas ikdienas darbam.

Nozīmīgajā jubilejā LID kolektīvam, Bilances Akadēmijai un Bilancei vēlu veiksmīgi turpināt iesākto arī digitalizējoties, un, mainot izteiksmes formu, saglabāt nemainīgi kvalitatīvu saturu!

Ieva Liepiņa

 

Inga JefrēmovaLietišķās informācijas dienestam jau 30 gadi! Atskatoties secinu, ka ar izdevniecības drukātajiem darbiem esmu pazīstama vēl pirms profesionālās karjeras sākuma un aptuveni pusi no paša uzņēmuma pastāvēšanas. Studiju gados ir bijis tas gods mācīties pie tā laika un arī tagadējiem rakstu un grāmatu autoriem. Bakalaura darba izstrādē un arī vēlāk, sākot profesionālās darba gaitas, žurnāls Bilance un Lietišķās informācijas dienesta izdotās grāmatas ir bijuši lieliski palīgi, lai augtu un attīstītos profesionālā ziņā. Arī tagad, esot vienai no žurnāla rakstu autorēm, turpinu attīstīties profesionālā ziņā, padziļināti pētot mazo uzņēmēju aktuālos jautājumus.

Mergeras kolektīva vārdā Lietišķās informācijas dienestam lielajā jubilejā novēlu arī turpmāk ap sevi pulcēt dažādu jomu profesionāļus un būt novērtam padomdevējam.

Inga Jefrēmova

 

Ita BekertaLaiks pirms 30 gadiem, kad «dzima» Latvijas nodokļu sistēma, bija kaut kas pavisam jauns. Arī likums «Par grāmatvedību» ir trīsdesmitgadnieks. Tieši trešajā gadu desmitā likums devās pelnītā atpūtā. Grāmatvežu dzīve deviņdesmito gadu sākumā strauji mainījās, bija jāapgūst jaunas zināšanas un prasmes. Tajā laikā vēl interneta nebija, bija tikai drukātie materiāli. Bija nepieciešams kaut kas, lai atvieglotu grāmatvežu dzīvi. Un tad… tika izveidots Lietišķās informācijas dienests. Paldies ikvienam, kam radās šī ideja! Tas nāca talkā ar visiem tik lielo palīgu — sarkanajām nodokļu normatīvo aktu apkopojumu grāmatām ar nomaināmām lapām. Bija nepieciešams tās abonēt, lai ikreiz saņemtu likumu grozījumus. Man kā grāmatvedim atlika tikai atsūtītās izmaiņas savās nodokļu sistēmas grāmatās nomainīt, ielāgot izmaiņas un tās ievērot. Viena bēda bija joprojām — likumu vēsturiskās redakcijas līdz ar lapu nomaiņu kļuva neatgūstamas. Tad atsaucīgie un idejām bagātie Lietiškās informācijas dienesta ļaudis piedāvāja abonēt vietni e–likumi.lv, kurā bija lasāmas visas likumu redakcijas, kas noderēja, tāpat kā tagad, auditu laikā.
Līdz ar oficiālās vietnes likumi.lv attīstību, sarkanās nodokļu sistēmas grāmatas iegūla plauktos un kļuva par vēsturi. Bet paldies, ka tādas bija!

Vēl viena neatņemama grāmatvežu dzīves sastāvdaļa ir žurnāls Bilance, kurā ikreiz var atrast kādu noderīgu rakstu vai teikumu, ideju. Lasu šo žurnālu kopš tā pirmā numura. Jau vairāk nekā 10 gadu garumā ir izveidojusies sadarbība ar žurnāla redakciju kā autorei. Ir interesanti un aizraujoši būt abās pusēs. Ir liela atbildība būt autorei, vienlaikus tas ir arī izglītojoši man pašai, jo, gatavojot rakstus, ir jāizlasa krietni liels informācijas klāsts. Esmu pateicīga žurnāla redaktoriem, kuri ir devuši šo iespēju. Esmu pateicīga, ka manis rakstītais kādam noder.

Vislielākais paldies jums, Lietišķās informācijas dienests ļaudīm, par kopā pavadītiem 30 gadiem, cienot, mīlot un palīdzot! Lai nākamie vismaz 30 ir tikpat darbīgi un ražīgi, arīdzan atsaucīgi, izglītojoši un palīdzoši!

Cieņā un mīlestībā — Ita Bekerta

 

Inga PumpureMana sadarbība ar Lietišķās informācijas dienestu ir bijusi gana ilgu laiku, lai varētu teikt, ka mēs esam draugos! Manuprāt, pirmā sadarbība mums bija, kad sāku vadīt seminārus. Bija interesanti tikties ar klausītājiem visā Latvijā. Vienu reizi mani «testēt» ieradās arī Maija Grebenko — ir ļoti silta sajūta, strādājot kopā ar Maiju, jo jūties kā savējais, par kuru tiek turēta rūpe! Vēlāk jau sanāca pagozēties uz Bilances vāka, rakstot par dažādām tēmām. Ir apsveicami, ka dodat iespēju arī jauniem autoriem rakstīt jūsu žurnālā. Bet visciešākā un draudzīgākā sadarbība mums izveidojās ar Zandu Raciborsku, organizējot dažādus kursus. Zanda jums ir īpašs cilvēks — turiet cieši un ļaujiet izpausties! 

Godīgi sakot, visi darbinieki, ar kuriem man ir bijusi saskare, ir bijuši atsaucīgi, sirsnīgi un smaidīgi, tā turpināt! Paldies, Aiva, Zanda, Vita, Maija, Andri, Valt, Gunta par skaisto radošo sadarbību! 

Svētku reizē vēlēšu, lai jums 30 tortes un arī 30 svecītes, lai apkārt vienmēr savi cilvēki, lai radošais gars neapsīkst, lai ceļš ved uz skaistām virsotnēm, neaizmirstot visus tos, kuri dod ierosmi un spēku sasniegt minētās virsotnes!

Inga Pumpure

 

Ildze AlksnīteUzsākot savu pirmo darbu grāmatvedībā, kā vienu no spilgtākajām atmiņām atceros žurnāla Bilance atrašanos uz manas vadītājas darba galda. To saņemot, tas vienmēr tika pārskatīts, un tajā katru mēnesi tika atrastas atbildes uz aktuāliem jautājumiem. Pagājuši gandrīz 10 gadi, un šobrīd pati ik pa laikam gatavoju rakstus žurnālam, kas tajā laikā bija viens no mazajiem sapnīšiem, kas piepildījies.

Šomēnes izdevniecībai Lietišķās informācijas dienests aprit 30 gadi kopš tās dibināšanas, un gribētos teikt, ka šī uzņēmuma darbība ir tā, kas sniedz palīdzīgu plecu brīžos, kad vajadzīgs praktisks un profesionāls padoms. Katra mūsdienu darbinieka profesionālā dzīve ir piesātināta ar dinamisku attīstību, kuru virza gan normatīvo aktu izmaiņas, gan dažādu labāko prakšu piemēri, gan ekonomiskie un sociālie procesi pasaules mērogā,
un kā gan tam visam spēt sekot līdzi bez Lietišķā informācijas dienesta?

Finanšu nozare katru gadu aug kopā ar jaunajiem profesionāļiem, kas pievienojas nozarei. Lai uzņēmumi spētu attīstīties un noturēt tiem vēlamo virzienu, nākas pieņemt nestandarta lēmumus. Tiek izdoti arvien jauni normatīvie akti, kuri pieļauj plašas interpretācijas iespējas. Jaunajiem, kā arī pieredzējušajiem profesionāļiem labākais palīgs šādos brīžos noteikti ir profesionālie padomi, ko sniedz Lietišķās informācijas dienesta veidotie kursi, semināri, grāmatas, periodiskie izdevumi, kuros atbildi var atrast uz gandrīz jebkuru interesējošu jautājumu.

Gribu pateikt paldies arī par veiksmīgo sadarbību rakstu gatavošanas jomā! Man vienmēr paticis attīstīties un apgūt jaunas prasmes, izzināt plašo finanšu pasauli, un esmu atklājusi, ka visvieglāk spēju izteikties rakstiskā formātā. Liels paldies Lietišķās informācijas dienestam par profesionālo sadarbību un par to, ka ļaujat izteikt savas domas, dalīties pieredzē un nemitīgi augt, kā arī piešķirt krāsu ikdienai ar jauniem, vēl nedzirdētiem un praksē nesastaptiem lasītāju jautājumiem!

Novēlu ilgu un krāsainu turpmāko profesionālo mūžu! Daudz laimes 30 gadu jubilejā!

Ildze Alksnīte

 

Ilze Palmbaha–ZvirbuleSveicu Lietišķās informācijas dienestu svarīgā un nozīmīgā notikumā — 30 gadu jubilejā!

Paldies par jūsu neatlaidību un spēju attīstīties līdz ar laiku, nodrošinot uzņēmumiem un organizācijām būtisku informācijas atbalstu un padomu, lai palīdzētu tiem darboties efektīvāk un sasniegt savus mērķus.

Lietišķās informācijas dienests ir kļuvis par vērtīgu resursu grāmatvežiem, sniedzot nozīmīgu informāciju, kas palīdzējusi risināt dažādus izaicinājumus un radīt jaunas iespējas.

Vēlu veiksmi un arī turpināt saglabāt savu izcilību nākamajos 30 gados un vēl vairāk! Laimīgu jubileju! 

Ilze Palmbaha–Zvirbule

 

Maija GrebenkoPieļauju, ka daudzi no mums jau ir aizmirsuši, kāda dzīve Latvijā bijusi 1993. gadā. 

Vairākas lietas bija jāsāk burtiski no nulles. Arī tad, kad pietrūka zināšanas, pieredzes, palīdzības… Un bija arī tādi tautieši, kas ķērās pie valsts būvēšanas. Pirms trīs gadu desmitiem viena jauka un gados jauna ģimene uzdrošinājās iesākt kādu īpatnēju biznesu — nodrošināt uzņēmējus ar likumdošanas normatīvo bāzi. Tas bija ārkārtīgi svarīgi, jo likumi tika ieviesti zibenīgā ātrumā un tikpat bieži mainīti, papildināti un precizēti…

Šodien nevar pat iedomāties, kā mēs dzīvojām un strādājām bez datoriem, bez personas kodiem, bez EDS un daudz kā cita. Bet sākums tam visam bija pagājušajā gadsimtā. Tikai tāpēc, ka bijuši drošsirdīgie darītāji.

Apsveicot Lietišķās informācijas dienestu apaļajā jubilejā, grūti aprakstīt šo garo un grūto ceļu, kas pierādīja savu pienesumu Latvijas biznesam un kļuva par uzņēmēju palīgu, padomdevēju un likumu līkloču skaidrotāju.

Esmu gandarīta par to, ka biju iesaistīta šajā procesā. Paldies kolektīvam un vadībai par kopā būšanu! Man bija labi ar jums. Dzīvo laimīgs un turpini būt noderīgs, mīļais LID!

Maija Grebenko

 

Guntars GūteLaiks, kad man bija iespēja un gods strādāt LID — konkrēti žurnāla Bilance vadībā, bija viens no interesantākajiem manā mediju darba karjerā. 

Patiesībā LID darbības specifika ikvienam komandas dalībniekam ļauj gan pilnveidoties profesionāli, gan audzēt personisko zināšanu un kompetenču līmeni.

Protams, no visiem LID produktiem man sirdij tuvāka vienmēr bijusi un ir Bilance — žurnāls profesionāļiem, caur kura vadīšanu man bijusi iespēja satikt un uzklausīt zinošus, sirdsgudrus un talantīgus cilvēkus.

Lai LID aizvien tikpat radošs un drosmīgs peldējums trauksmainajos nodokļu okeānos!

Guntars Gūte

 

Ilvija OzoliņaSavu pirmo satikšanos ar LID atceros pirms divdesmit gadiem, kad ļoti noderīgs palīgs ikdienas darbā bija sarkanie abonentizdevumi ar maināmajām lapām. Vienmēr regulāri esmu apmeklējusi klātienes seminārus, kā arī abonējusi žurnālu Bilance. Lai arī laiki ir mainījušies, proti, žurnālus varam lasīt elektroniski, seminārus klausīties attālināti, piedāvājums ļoti plašs, taču LID ieguldījums grāmatvežu un uzņēmēju izglītošanā nav mazinājies.

Lielu paldies vēlos pateikt Valtam Būmanim, kurš 2021. gada janvārī deva iespēju novadīt manu pirmo e–semināru Bilances akadēmijā, kas tālāk izvērtās par interesentu sadarbību un pastāv joprojām.

Otru lielo paldies vēlos pateikt Maijai Grebenko, kas ar motivējošiem un uzmundrinošiem vārdiem ļāva man noticēt, ka varu arī rakstīt, un tā kopš 2021. gada ik pa laikam žurnālā Bilance uzrakstu par kādu aktuālu tēmu.

Mans novēlējums visam LID kolektīvam jubilejā: lai nekad nepietrūkst ideju un radošuma, kā būt labākajiem un noturēties virsotnē! 

Ilvija Ozoliņa

 

Nelda JanovičaAr prieku un no sirds apsveicu LID kolektīvu nozīmīgajā jubilejā, novēlu tikpat sekmīgi turpināt būt grāmatvedības un nodokļu likumdošanas praktisko zināšanu izplatīšanas un grāmatvedības profesijas spodrināšanas ledlauzim Latvijā šī vārda labākajā nozīmē.

Novēlu nerimstoši stipru garu Latvijas kopējā labuma vairošanā! Personīgs sveiciens un labākie vēlējumi Aivai Vīksnai un visam kolektīvam!

Nelda Janoviča

 

akmens maks Tildei no LIDEsmu no tiem grāmatvežiem, kuri «uzauguši» kopā ar Lietišķās informācijas dienesta informatīvajiem materiāliem, žurnāliem un semināriem. Manā plauktā glabājās Nodokļu normatīvo aktu sējumi, kas regulāri tika papildināti un atjaunoti, viens pie otrā krājas Bilances eksemplāri, mapītē rūpīgi iešūtas Bilances akadēmijas semināru apmeklējumu izziņas, kā arī mapītes ar semināru materiāliem. Neviens sevi cienošs grāmatvedis savu darba ikdienu nevarēja iedomāties bez šāda ekipējuma.

2014. gadā žurnāla Bilance tā laika redaktors Guntis Rozenbergs mani uzrunāja un, kliedējot manas šaubas, pierunāja sākt rakstīt žurnālam. Man tas bija ļoti liels gods — rakstīt prestižākajam profesionālajam grāmatvežu žurnālam.

Nākamā žurnāla redaktore Maija Grebenko mani uzaicināja piedalīties Gada Grāmatveža un balvas Par mūža ieguldījumu grāmatvedībā konkursa komisijā. Šo pienākumu uztvēru ar lielu atbildību, sevišķi tāpēc, ka kļūt par Gada Grāmatvedi jebkurš grāmatvedis uzskata par lielu godu, un būt to vidū, kas izvērtē pieteikumus, ir ļoti atbildīgs process. Arī ar šī brīža redaktori Vitu Zariņu sadarbība turpinās, un esmu pateicīga un gandarīta, ka varu sevi kaut mazlietiņ pieskaitīt LID saimei.

Lai netrūkst ideju rakstiem un semināriem, lai veicas arī turpmāk! 

Attēlā — LID, ja pareizi atceros, 10 gadu jubilejā vai Bilances 5 gadu (nevar vairs salasīt uz «medaļas» tekstu) Jumim tika uzdāvāts šis akmens maks, un tas ir pie mums joprojām un atceļojis uz jauno biroju.

Anda Ziemele

Publicēts žurnāla “Bilance” 2023. gada maija (497.) numurā.

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Izdevniecība Lietišķās informācijas dienests  17. maijā svin 30 gadu jubileju. Tās dibinātāji AIVA UN ANDRIS VĪKSNAS uzsver, cik būtiski, lai Latvijā tik nozīmīgas jubilejas svinētu uzņēmumi ar Latvijas kapitālu. Šajā dienā vislielāko pateicību ir jāsaka gan jums, lasītājiem un ilggadējiem izdevniecības klientiem, gan rakstu un grāmatu autoriem, semināru un kursu lektoriem, gan citiem sadarbības partneriem.

Laila KelmereNo sirds priecājos, ka izdevniecība Lietišķās informācijas dienests pastāv jau 30 gadus! Tās paspārnē tapušais žurnāls Bilance ir spējis būt noderīgs palīgs ikdienā topošajiem un esošajiem grāmatvežiem!

Man žurnāls ir palīdzējis uzzināt citu speciālistu interpretācijas dažādām normatīvo aktu prasībām un stiprinājis viedokli atsevišķos jautājumos, dažkārt pat devis praktiskus ieteikumus grāmatojumiem noteiktās situācijās.

Jo īpaši gribu uzteikt izdevniecības radīto iespēju būt par autori žurnāla rakstiem. Reizēm piedāvātās tēmas ir bijušas izaicinošas, bet iedziļināšanās tajās ir devusi labumu lasītājiem un veicinājusi arī manu kā profesionāles izaugsmi. Paldies, ka bijāt, esat un būsit! Vēlu vēl vismaz tikpat gadus būt par labu atbalstu un izzinošu materiālu gatavotāju grāmatvežiem!

Laila Kelmere

 

Katrīna LinartePaldies izdevniecības Lietišķās informācijas dienests kolektīvam par iespēju būt daļiņai no Jums! Paldies, ka sniedzat publicēšanās iespēju, kas man liek nepārtraukti mācīties un apgūt ko jaunu, lai būtu lietderīga lasītājiem! Lai lasītāju pulks kļūst aizvien lielāks un paveras jaunas virsotnes attīstībai! Jūs mudināt tādus speciālistus kā grāmatveži, juristi u.c. nepārtraukti attīstīties, mācīties un pilnveidoties, tāpēc izdevniecības devums ir augsti novērtējams. Daudz laimes jubilejā! Turpmāk novēlu vēl «jaudīgāku» izdevniecības attīstību un plašāku popularitāti.

Katrīna Linarte

 

Linda PuriņaAr Lietišķās informācijas dienesta piedāvājumu iepazinos, uzsākot darba gaitas grāmatvedības jomā — ikdienas darbā nekādi nevarēja iztikt bez abonentizdevuma Nodokļu sistēma sarkanajām mapēm Protams, arī grāmatvedību regulējošo likumu mape tika aktīvi izmantota. Svarīgi bija atsūtītos jauninājumus mapēs nomainīt pareizajā secībā, jo reizēm darba steigā katrs atsūtītais jauninājumu komplekts netika operatīvi nomainīts. Likumu abonentizdevumu mapes gan savu aktualitāti zaudēja brīdī, kad nopietni attīstījās portāls likumi.lv.

Manā darbavietā joprojām tiek abonēta Bilance, kuru lasu gan papīra veidā, gan elektroniskā formātā. Ērtāk nepieciešamo informāciju ir sameklēt elektroniskajā versijā, savukārt, lasīt vieglāk ir drukātajā formā. Protams, laika gaitā esmu apmeklējusi arī Lietišķās informācijas dienesta seminārus — piemēram, mācījos saprast PVN piemērošanu Eiropas darījumos, pāreju no pavadzīmēm, ko iegādājāmies Valsts ieņēmumu dienestā, un pavadzīmju numuriem, un daudzas citas attiecīgajā brīdī aktuālās tēmas.

Tagad priecājos, ja mani raksti žurnālā vai stāstījumi semināros noder lasītājiem un klausītājiem.

Lietišķās informācijas dienestam novēlu prast noturēt lasītāju interesi un turēt roku uz pulsa, lai vienmēr būtu krājumā skaidrojumi par aktuālo grāmatvedības jomā gan maziem, gan lieliem uzņēmumiem. Lai izdodas! 

Linda Puriņa

 

Ieva LiepiņaVisa mana darba pieredze pirms 30 gadiem grāmatvedībā un vēlāk revīzijā saistās ar žurnālu Bilance. Tas vienmēr ir bijis aktuālās nodokļu politikas informācijas avots un senākais Latvijas finanšu uzskaites labās prakses apkopotājs, sava veida grāmatvežu kulta žurnāls. Labprāt lasu kolēģu viedokļus un pieredzi sarežģītāku jautājumu risināšanā. Tas palīdz saglabāt iemaņas un rast jaunas idejas ikdienas darbam.

Nozīmīgajā jubilejā LID kolektīvam, Bilances Akadēmijai un Bilancei vēlu veiksmīgi turpināt iesākto arī digitalizējoties, un, mainot izteiksmes formu, saglabāt nemainīgi kvalitatīvu saturu!

Ieva Liepiņa

 

Inga JefrēmovaLietišķās informācijas dienestam jau 30 gadi! Atskatoties secinu, ka ar izdevniecības drukātajiem darbiem esmu pazīstama vēl pirms profesionālās karjeras sākuma un aptuveni pusi no paša uzņēmuma pastāvēšanas. Studiju gados ir bijis tas gods mācīties pie tā laika un arī tagadējiem rakstu un grāmatu autoriem. Bakalaura darba izstrādē un arī vēlāk, sākot profesionālās darba gaitas, žurnāls Bilance un Lietišķās informācijas dienesta izdotās grāmatas ir bijuši lieliski palīgi, lai augtu un attīstītos profesionālā ziņā. Arī tagad, esot vienai no žurnāla rakstu autorēm, turpinu attīstīties profesionālā ziņā, padziļināti pētot mazo uzņēmēju aktuālos jautājumus.

Mergeras kolektīva vārdā Lietišķās informācijas dienestam lielajā jubilejā novēlu arī turpmāk ap sevi pulcēt dažādu jomu profesionāļus un būt novērtam padomdevējam.

Inga Jefrēmova

 

Ita BekertaLaiks pirms 30 gadiem, kad «dzima» Latvijas nodokļu sistēma, bija kaut kas pavisam jauns. Arī likums «Par grāmatvedību» ir trīsdesmitgadnieks. Tieši trešajā gadu desmitā likums devās pelnītā atpūtā. Grāmatvežu dzīve deviņdesmito gadu sākumā strauji mainījās, bija jāapgūst jaunas zināšanas un prasmes. Tajā laikā vēl interneta nebija, bija tikai drukātie materiāli. Bija nepieciešams kaut kas, lai atvieglotu grāmatvežu dzīvi. Un tad… tika izveidots Lietišķās informācijas dienests. Paldies ikvienam, kam radās šī ideja! Tas nāca talkā ar visiem tik lielo palīgu — sarkanajām nodokļu normatīvo aktu apkopojumu grāmatām ar nomaināmām lapām. Bija nepieciešams tās abonēt, lai ikreiz saņemtu likumu grozījumus. Man kā grāmatvedim atlika tikai atsūtītās izmaiņas savās nodokļu sistēmas grāmatās nomainīt, ielāgot izmaiņas un tās ievērot. Viena bēda bija joprojām — likumu vēsturiskās redakcijas līdz ar lapu nomaiņu kļuva neatgūstamas. Tad atsaucīgie un idejām bagātie Lietiškās informācijas dienesta ļaudis piedāvāja abonēt vietni e–likumi.lv, kurā bija lasāmas visas likumu redakcijas, kas noderēja, tāpat kā tagad, auditu laikā. Līdz ar oficiālās vietnes likumi.lv attīstību, sarkanās nodokļu sistēmas grāmatas iegūla plauktos un kļuva par vēsturi. Bet paldies, ka tādas bija!

Vēl viena neatņemama grāmatvežu dzīves sastāvdaļa ir žurnāls Bilance, kurā ikreiz var atrast kādu noderīgu rakstu vai teikumu, ideju. Lasu šo žurnālu kopš tā pirmā numura. Jau vairāk nekā 10 gadu garumā ir izveidojusies sadarbība ar žurnāla redakciju kā autorei. Ir interesanti un aizraujoši būt abās pusēs. Ir liela atbildība būt autorei, vienlaikus tas ir arī izglītojoši man pašai, jo, gatavojot rakstus, ir jāizlasa krietni liels informācijas klāsts. Esmu pateicīga žurnāla redaktoriem, kuri ir devuši šo iespēju. Esmu pateicīga, ka manis rakstītais kādam noder.

Vislielākais paldies jums, Lietišķās informācijas dienests ļaudīm, par kopā pavadītiem 30 gadiem, cienot, mīlot un palīdzot! Lai nākamie vismaz 30 ir tikpat darbīgi un ražīgi, arīdzan atsaucīgi, izglītojoši un palīdzoši!

Cieņā un mīlestībā — Ita Bekerta

 

Inga PumpureMana sadarbība ar Lietišķās informācijas dienestu ir bijusi gana ilgu laiku, lai varētu teikt, ka mēs esam draugos! Manuprāt, pirmā sadarbība mums bija, kad sāku vadīt seminārus. Bija interesanti tikties ar klausītājiem visā Latvijā. Vienu reizi mani «testēt» ieradās arī Maija Grebenko — ir ļoti silta sajūta, strādājot kopā ar Maiju, jo jūties kā savējais, par kuru tiek turēta rūpe! Vēlāk jau sanāca pagozēties uz Bilances vāka, rakstot par dažādām tēmām. Ir apsveicami, ka dodat iespēju arī jauniem autoriem rakstīt jūsu žurnālā. Bet visciešākā un draudzīgākā sadarbība mums izveidojās ar Zandu Raciborsku, organizējot dažādus kursus. Zanda jums ir īpašs cilvēks — turiet cieši un ļaujiet izpausties! 

Godīgi sakot, visi darbinieki, ar kuriem man ir bijusi saskare, ir bijuši atsaucīgi, sirsnīgi un smaidīgi, tā turpināt! Paldies, Aiva, Zanda, Vita, Maija, Andri, Valt, Gunta par skaisto radošo sadarbību! 

Svētku reizē vēlēšu, lai jums 30 tortes un arī 30 svecītes, lai apkārt vienmēr savi cilvēki, lai radošais gars neapsīkst, lai ceļš ved uz skaistām virsotnēm, neaizmirstot visus tos, kuri dod ierosmi un spēku sasniegt minētās virsotnes!

Inga Pumpure

 

Ildze AlksnīteUzsākot savu pirmo darbu grāmatvedībā, kā vienu no spilgtākajām atmiņām atceros žurnāla Bilance atrašanos uz manas vadītājas darba galda. To saņemot, tas vienmēr tika pārskatīts, un tajā katru mēnesi tika atrastas atbildes uz aktuāliem jautājumiem. Pagājuši gandrīz 10 gadi, un šobrīd pati ik pa laikam gatavoju rakstus žurnālam, kas tajā laikā bija viens no mazajiem sapnīšiem, kas piepildījies.

Šomēnes izdevniecībai Lietišķās informācijas dienests aprit 30 gadi kopš tās dibināšanas, un gribētos teikt, ka šī uzņēmuma darbība ir tā, kas sniedz palīdzīgu plecu brīžos, kad vajadzīgs praktisks un profesionāls padoms. Katra mūsdienu darbinieka profesionālā dzīve ir piesātināta ar dinamisku attīstību, kuru virza gan normatīvo aktu izmaiņas, gan dažādu labāko prakšu piemēri, gan ekonomiskie un sociālie procesi pasaules mērogā, un kā gan tam visam spēt sekot līdzi bez Lietišķā informācijas dienesta?

Finanšu nozare katru gadu aug kopā ar jaunajiem profesionāļiem, kas pievienojas nozarei. Lai uzņēmumi spētu attīstīties un noturēt tiem vēlamo virzienu, nākas pieņemt nestandarta lēmumus. Tiek izdoti arvien jauni normatīvie akti, kuri pieļauj plašas interpretācijas iespējas. Jaunajiem, kā arī pieredzējušajiem profesionāļiem labākais palīgs šādos brīžos noteikti ir profesionālie padomi, ko sniedz Lietišķās informācijas dienesta veidotie kursi, semināri, grāmatas, periodiskie izdevumi, kuros atbildi var atrast uz gandrīz jebkuru interesējošu jautājumu.

Gribu pateikt paldies arī par veiksmīgo sadarbību rakstu gatavošanas jomā! Man vienmēr paticis attīstīties un apgūt jaunas prasmes, izzināt plašo finanšu pasauli, un esmu atklājusi, ka visvieglāk spēju izteikties rakstiskā formātā. Liels paldies Lietišķās informācijas dienestam par profesionālo sadarbību un par to, ka ļaujat izteikt savas domas, dalīties pieredzē un nemitīgi augt, kā arī piešķirt krāsu ikdienai ar jauniem, vēl nedzirdētiem un praksē nesastaptiem lasītāju jautājumiem!

Novēlu ilgu un krāsainu turpmāko profesionālo mūžu! Daudz laimes 30 gadu jubilejā!

Ildze Alksnīte

 

Ilze Palmbaha–ZvirbuleSveicu Lietišķās informācijas dienestu svarīgā un nozīmīgā notikumā — 30 gadu jubilejā!

Paldies par jūsu neatlaidību un spēju attīstīties līdz ar laiku, nodrošinot uzņēmumiem un organizācijām būtisku informācijas atbalstu un padomu, lai palīdzētu tiem darboties efektīvāk un sasniegt savus mērķus.

Lietišķās informācijas dienests ir kļuvis par vērtīgu resursu grāmatvežiem, sniedzot nozīmīgu informāciju, kas palīdzējusi risināt dažādus izaicinājumus un radīt jaunas iespējas.

Vēlu veiksmi un arī turpināt saglabāt savu izcilību nākamajos 30 gados un vēl vairāk! Laimīgu jubileju! 

Ilze Palmbaha–Zvirbule

 

Maija GrebenkoPieļauju, ka daudzi no mums jau ir aizmirsuši, kāda dzīve Latvijā bijusi 1993. gadā. 

Vairākas lietas bija jāsāk burtiski no nulles. Arī tad, kad pietrūka zināšanas, pieredzes, palīdzības… Un bija arī tādi tautieši, kas ķērās pie valsts būvēšanas. Pirms trīs gadu desmitiem viena jauka un gados jauna ģimene uzdrošinājās iesākt kādu īpatnēju biznesu — nodrošināt uzņēmējus ar likumdošanas normatīvo bāzi. Tas bija ārkārtīgi svarīgi, jo likumi tika ieviesti zibenīgā ātrumā un tikpat bieži mainīti, papildināti un precizēti…

Šodien nevar pat iedomāties, kā mēs dzīvojām un strādājām bez datoriem, bez personas kodiem, bez EDS un daudz kā cita. Bet sākums tam visam bija pagājušajā gadsimtā. Tikai tāpēc, ka bijuši drošsirdīgie darītāji.

Apsveicot Lietišķās informācijas dienestu apaļajā jubilejā, grūti aprakstīt šo garo un grūto ceļu, kas pierādīja savu pienesumu Latvijas biznesam un kļuva par uzņēmēju palīgu, padomdevēju un likumu līkloču skaidrotāju.

Esmu gandarīta par to, ka biju iesaistīta šajā procesā. Paldies kolektīvam un vadībai par kopā būšanu! Man bija labi ar jums. Dzīvo laimīgs un turpini būt noderīgs, mīļais LID!

Maija Grebenko

 

Guntars GūteLaiks, kad man bija iespēja un gods strādāt LID — konkrēti žurnāla Bilance vadībā, bija viens no interesantākajiem manā mediju darba karjerā. 

Patiesībā LID darbības specifika ikvienam komandas dalībniekam ļauj gan pilnveidoties profesionāli, gan audzēt personisko zināšanu un kompetenču līmeni.

Protams, no visiem LID produktiem man sirdij tuvāka vienmēr bijusi un ir Bilance — žurnāls profesionāļiem, caur kura vadīšanu man bijusi iespēja satikt un uzklausīt zinošus, sirdsgudrus un talantīgus cilvēkus.

Lai LID aizvien tikpat radošs un drosmīgs peldējums trauksmainajos nodokļu okeānos!

Guntars Gūte

 

Ilvija OzoliņaSavu pirmo satikšanos ar LID atceros pirms divdesmit gadiem, kad ļoti noderīgs palīgs ikdienas darbā bija sarkanie abonentizdevumi ar maināmajām lapām. Vienmēr regulāri esmu apmeklējusi klātienes seminārus, kā arī abonējusi žurnālu Bilance. Lai arī laiki ir mainījušies, proti, žurnālus varam lasīt elektroniski, seminārus klausīties attālināti, piedāvājums ļoti plašs, taču LID ieguldījums grāmatvežu un uzņēmēju izglītošanā nav mazinājies.

Lielu paldies vēlos pateikt Valtam Būmanim, kurš 2021. gada janvārī deva iespēju novadīt manu pirmo e–semināru Bilances akadēmijā, kas tālāk izvērtās par interesentu sadarbību un pastāv joprojām.

Otru lielo paldies vēlos pateikt Maijai Grebenko, kas ar motivējošiem un uzmundrinošiem vārdiem ļāva man noticēt, ka varu arī rakstīt, un tā kopš 2021. gada ik pa laikam žurnālā Bilance uzrakstu par kādu aktuālu tēmu.

Mans novēlējums visam LID kolektīvam jubilejā: lai nekad nepietrūkst ideju un radošuma, kā būt labākajiem un noturēties virsotnē! 

Ilvija Ozoliņa

 

Nelda JanovičaAr prieku un no sirds apsveicu LID kolektīvu nozīmīgajā jubilejā, novēlu tikpat sekmīgi turpināt būt grāmatvedības un nodokļu likumdošanas praktisko zināšanu izplatīšanas un grāmatvedības profesijas spodrināšanas ledlauzim Latvijā šī vārda labākajā nozīmē.

Novēlu nerimstoši stipru garu Latvijas kopējā labuma vairošanā! Personīgs sveiciens un labākie vēlējumi Aivai Vīksnai un visam kolektīvam!

Nelda Janoviča

 

akmens maks Tildei no LIDEsmu no tiem grāmatvežiem, kuri «uzauguši» kopā ar Lietišķās informācijas dienesta informatīvajiem materiāliem, žurnāliem un semināriem. Manā plauktā glabājās Nodokļu normatīvo aktu sējumi, kas regulāri tika papildināti un atjaunoti, viens pie otrā krājas Bilances eksemplāri, mapītē rūpīgi iešūtas Bilances akadēmijas semināru apmeklējumu izziņas, kā arī mapītes ar semināru materiāliem. Neviens sevi cienošs grāmatvedis savu darba ikdienu nevarēja iedomāties bez šāda ekipējuma.

2014. gadā žurnāla Bilance tā laika redaktors Guntis Rozenbergs mani uzrunāja un, kliedējot manas šaubas, pierunāja sākt rakstīt žurnālam. Man tas bija ļoti liels gods — rakstīt prestižākajam profesionālajam grāmatvežu žurnālam.

Nākamā žurnāla redaktore Maija Grebenko mani uzaicināja piedalīties Gada Grāmatveža un balvas Par mūža ieguldījumu grāmatvedībā konkursa komisijā. Šo pienākumu uztvēru ar lielu atbildību, sevišķi tāpēc, ka kļūt par Gada Grāmatvedi jebkurš grāmatvedis uzskata par lielu godu, un būt to vidū, kas izvērtē pieteikumus, ir ļoti atbildīgs process. Arī ar šī brīža redaktori Vitu Zariņu sadarbība turpinās, un esmu pateicīga un gandarīta, ka varu sevi kaut mazlietiņ pieskaitīt LID saimei.

Lai netrūkst ideju rakstiem un semināriem, lai veicas arī turpmāk! 

Attēlā — LID, ja pareizi atceros, 10 gadu jubilejā vai Bilances 5 gadu (nevar vairs salasīt uz «medaļas» tekstu) Jumim tika uzdāvāts šis akmens maks, un tas ir pie mums joprojām un atceļojis uz jauno biroju.

Anda Ziemele

Publicēts žurnāla “Bilance” 2023. gada maija (497.) numurā.