0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAPlānots, ka nodokļu deklarācija aizstās iekšējos attaisnojuma dokumentus ierakstam grāmatvedības reģistros

Plānots, ka nodokļu deklarācija aizstās iekšējos attaisnojuma dokumentus ierakstam grāmatvedības reģistros

Ministru kabinets 26. septembrī izskatījis grozījumu likumā "Par grāmatvedību". Tas paredz, ka ierakstus grāmatvedības reģistros turpmāk varētu veikt, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienestam iesniegto deklarāciju, un attaisnojuma dokuments šādā gadījumā vairs nebūs jāsagatavo. "Par ārēju attaisnojuma dokumentu, lai iegrāmatotu aprēķināto nodokli, var tikt uzskatītas arī normatīvajos aktos noteiktās nodokļu deklarācijas", formulēts piedāvātajā likuma grozījumā. Tāpat grozījums paredz, ka par ārēju attaisnojuma dokumentu nodokļu nomaksai var tikt uzskatīti arī Valsts ieņēmumu dienesta izsniegtie dokumenti (piemēram, administratīvajā procesā pieņemtie lēmumi) arī tajos gadījumos, kad šajos dokumentos nav ietverts kāds no likuma 7.panta pirmajā daļā noteiktajiem rekvizītiem vai normā noteiktā informācija par saimniecisko darījumu. Tāpat grozījumā "noteikta…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Ministru kabinets 26. septembrī izskatījis grozījumu likumā "Par grāmatvedību". Tas paredz, ka ierakstus grāmatvedības reģistros turpmāk varētu veikt, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienestam iesniegto deklarāciju, un attaisnojuma dokuments šādā gadījumā vairs nebūs jāsagatavo.

"Par ārēju attaisnojuma dokumentu, lai iegrāmatotu aprēķināto nodokli, var tikt uzskatītas arī normatīvajos aktos noteiktās nodokļu deklarācijas", formulēts piedāvātajā likuma grozījumā.

Tāpat grozījums paredz, ka par ārēju attaisnojuma dokumentu nodokļu nomaksai var tikt uzskatīti arī Valsts ieņēmumu dienesta izsniegtie dokumenti (piemēram, administratīvajā procesā pieņemtie lēmumi) arī tajos gadījumos, kad šajos dokumentos nav ietverts kāds no likuma 7.panta pirmajā daļā noteiktajiem rekvizītiem vai normā noteiktā informācija par saimniecisko darījumu.

Tāpat grozījumā "noteikta norma, kas attiecināma uz Nodokļu (nodevas) administrāciju veicot administrēto nodokļu, nodevu un citu maksājumu uzskaiti, grāmatvedības reģistros, ka var izdarīt ierakstus arī pamatojoties uz tās informācijas sistēmas aprēķiniem konkrētajā datumā, kas veikti atbilstoši normatīvajiem aktiem. Tas nozīmē, ka ir jāsaglabā konkrētajā datumā fiksēto informācijas sistēmas aprēķinu tā, lai nodrošinātu izsekojamību ierakstiem grāmatvedības reģistros", skaidrots likumprojekta anotācijā.

Plānots, ka grozījums stāsies spēkā ar nākamā gada 1. janvāri. Lai tas notiktu, likumprojekts vēl jāapstiprina Saeimā.