0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESGRĀMATVEDĪBAKādos gadījumos drīkst nenoformēt preču pavadzīmi? Vai tas atkarīgs no preces vērtības?

Kādos gadījumos drīkst nenoformēt preču pavadzīmi? Vai tas atkarīgs no preces vērtības?

Jautājums: Kādos gadījumos drīkst nenoformēt preču pavadzīmi? Vai tas atkarīgs no preces vērtības? Atbildi sniedz Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes Nodokļu un nodevu grāmatvedības metodikas daļas Metodikas nodaļas vadītāja Dina Kucina: Preču piegādes dokumentu (pavadzīmi) noformē, lai noteiktu preču izcelsmi un piederību preču saņemšanas un izsniegšanas vietās. Preču piegādes dokuments ir dokuments, kurš apliecina preču piegādes un saņemšanas faktu. Normatīvajos aktos ir noteikti izņēmumi, kad preču piegādes dokumentu var nenoformēt. Preču piegādes dokumentu var nesagatavot, ja samaksu apliecina kases čeks. Normatīvajos aktos nav noteikts summas ierobežojums, kuru pārsniedzot, papildus būtu jānoformē arī preču piegādes dokuments. Ja prece tiek pārvadāta un ir…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Jautājums: Kādos gadījumos drīkst nenoformēt preču pavadzīmi? Vai tas atkarīgs no preces vērtības?

Atbildi sniedz Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes Nodokļu un nodevu grāmatvedības metodikas daļas Metodikas nodaļas vadītāja Dina Kucina:

Preču piegādes dokumentu (pavadzīmi) noformē, lai noteiktu preču izcelsmi un piederību preču saņemšanas un izsniegšanas vietās. Preču piegādes dokuments ir dokuments, kurš apliecina preču piegādes un saņemšanas faktu. Normatīvajos aktos ir noteikti izņēmumi, kad preču piegādes dokumentu var nenoformēt. Preču piegādes dokumentu var nesagatavot, ja samaksu apliecina kases čeks. Normatīvajos aktos nav noteikts summas ierobežojums, kuru pārsniedzot, papildus būtu jānoformē arī preču piegādes dokuments. Ja prece tiek pārvadāta un ir kases čeks, tad viss ir kārtībā.