0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSKOMERCPRAKSEAprīlī sāks darboties Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programma

Aprīlī sāks darboties Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programma

Sākot no 2017.gada aprīļa Vides izglītības fonda pārraudzītā starptautiskā Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programma būs pieejama katram Latvijas viesmīlības uzņēmumam un iestādei, kam rūp vide. Līdz šim tā nebija - to iegūt varēja tikai viesnīcas un kempingi. Tagad uz Zaļās Atslēgas sertifikātu varēs pretendēt arī hosteļi, mazās tūrisma mītnes, resorāni, konferenču centri, izglītības un izklaides centri un citas institūcijas. 2017. gadā ir plānotas divas programmas pieteikšanās kārtas - līdz 1.maijam un 1.decembrim. "Zaļās Atslēgas priekšrocība ir tā, ka programma, nezaudējot vides ambīcijas, ļauj katram uzņēmumam un iestādei izvēlēties un īstenot vides iniciatīvas atbilstoši savām iespējām un prioritātēm. Tādēļ programmas kritērijos, līdztekus…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Sākot no 2017.gada aprīļa Vides izglītības fonda pārraudzītā starptautiskā Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programma būs pieejama katram Latvijas viesmīlības uzņēmumam un iestādei, kam rūp vide. Līdz šim tā nebija - to iegūt varēja tikai viesnīcas un kempingi. Tagad uz Zaļās Atslēgas sertifikātu varēs pretendēt arī hosteļi, mazās tūrisma mītnes, resorāni, konferenču centri, izglītības un izklaides centri un citas institūcijas. 2017. gadā ir plānotas divas programmas pieteikšanās kārtas - līdz 1.maijam un 1.decembrim.

"Zaļās Atslēgas priekšrocība ir tā, ka programma, nezaudējot vides ambīcijas, ļauj katram uzņēmumam un iestādei izvēlēties un īstenot vides iniciatīvas atbilstoši savām iespējām un prioritātēm. Tādēļ programmas kritērijos, līdztekus obligātajiem kritērijiem ir arī vadlīniju kritēriji, kas tiek ieviesti ilgākā laika periodā pēc sertifikācijas uzsākšanas," uzsver Vides izglītības fonda vadītājs Jānis Ulme.

Zaļā Atslēga ir brīvprātīga tūrisma ekosertifikācijas sistēma, kas šobrīd veiksmīgi darbojas vairāk nekā 2500 viesmīlības uzņēmumos 54 valstīs. Tā ir kļuvusi par aktuālo līderi viesmīlības nozares ekosertifikācijā un straujāk augošo tūrisma ekosertifikācijas neatkarīgo programmu pasaulē, ko izvēlas daudzi tirgus līderi - Rezidor Hotel Group un Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Programma ir arī ANO Vides programmas un ANO Pasaules tūrisma organizācijas partneris videi draudzīga tūrisma veicināšanā.

"Tā kā Zaļā Atslēga ir prestiža, starptautiski atzīta ekosertifikācijas sistēma, tās iegūšana liecina par atbilstību noteikta līmeņa kvalitātes prasībām," stāsta Santa Graikste, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore, "Tās iegūšana Latvijas viesmīlības uzņēmumiem rada gan jaunas mārketinga iespējas, gan atstāj labvēlīgu ietekmi uz vidi. Ja medijos laiku pa laikam varam lasīt par vides aizsardzības un biznesa interešu sadursmēm, šis ir piemērs, kas apliecina sadarbības iespēju vislabākajā iespējamajā veidā - ieguvēji ir visi - uzņēmēji, klienti un apkārtējā vide."

Zaļā Atslēga ir ļoti praktisks instruments, kas palīdz viesmīlības biznesam būt ilgtspējīgam un videi draudzīgam ne tikai vārdos, bet arī darbībā. Pirms vairāk nekā 20 gadiem Dānijā to ieviesa Dānijas Viesnīcu, restorānu un tūrisma industrijas organizācija HORESTA. Programma sniedza tik labus rezultātus, ka pēc nosacīti neilga laika to pārņēma arī Zviedrija, Igaunija un Grenlande. Kopš 2002. gada Zaļā Atslēga tika formāli apstiprināta kā viena no Starptautiskā Vides izglītības fonda (FEE) programmām. Latvijā Zaļā Atslēga Vides izglītības fonda pārraudzībā darbojas kopš 2008 gada līdztekus citām FEE International programmām.

Latvijā pašreiz ir 10 sertificētas Zaļās Atslēgas tūrisma mītnes - Radisson Blu Latvija, Radisson Blu Rīdzene, Radisson Blu Daugava, Radisson Blu Elizabete, Dikļu pils, Skrundas muiža, Baltic Beach Hotel, Gallery Park Hotel, Avalon Hotel un Ventspils piejūras kempings.