0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAVID sagatavojis metodisko materiālu par ienākumam pielīdzināmiem aizdevumiem

VID sagatavojis metodisko materiālu par ienākumam pielīdzināmiem aizdevumiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sagatavojis jaunu metodisko materiālu "Ienākumam pielīdzināmie aizdevumi" (to var lejuplādēt, uzklikšķinot uz nosaukumu). Metodiskais materiāls sniedz metodisku palīdzību nodokļu normatīvo aktu piemērošanas jautājumos attiecībā uz ienākumam pielīdzināmiem aizdevumiem un Valsts ieņēmumu dienesta informēšanas kārtību.Kā norādīts metodiskajā materiālā, ienākumam pielīdzina aizdevumu (tā daļu), ko fiziskā persona, kas aizdevumu neņem saimnieciskās darbības ietvaros, nav atmaksājusi sešu mēnešu laikā pēc aizdevuma līgumā noteiktā aizdevuma atmaksas termiņa, bet ne ilgāk kā 66 mēnešu laikā no aizdevuma izsniegšanas dienas. Materiālā apskatītas arī piemērojamās iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes un atbildīgā persona par iedzīvotāju ienākuma…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
VID
Foto: I. Kubliņš, Plz.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sagatavojis jaunu metodisko materiālu "Ienākumam pielīdzināmie aizdevumi" (to var lejuplādēt, uzklikšķinot uz nosaukumu).

Metodiskais materiāls sniedz metodisku palīdzību nodokļu normatīvo aktu piemērošanas jautājumos attiecībā uz ienākumam pielīdzināmiem aizdevumiem un Valsts ieņēmumu dienesta informēšanas kārtību.Kā norādīts metodiskajā materiālā, ienākumam pielīdzina aizdevumu (tā daļu), ko fiziskā persona, kas aizdevumu neņem saimnieciskās darbības ietvaros, nav atmaksājusi sešu mēnešu laikā pēc aizdevuma līgumā noteiktā aizdevuma atmaksas termiņa, bet ne ilgāk kā 66 mēnešu laikā no aizdevuma izsniegšanas dienas. Materiālā apskatītas arī piemērojamās iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes un atbildīgā persona par iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksas kārtība un informācijas par aizdevumiem sniegšanaValsts ieņēmumu dienestam. Sniegti arī skaidrojoši piemēri.