0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESVSAA atbilde par prēmiju maksājumiem darbinieka slimības laikā

VSAA atbilde par prēmiju maksājumiem darbinieka slimības laikā

Jautājums: Mūsu uzņēmumā paredzēts izmaksāt prēmiju, bet divi darbinieki ir saslimuši. Vai drīkstam izmaksāt prēmiju, kamēr viņiem ir B slimības lapa? Varbūt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra uzskatīs, ka viņš ir strādājis un guvis ienākumus un neapmaksās slimības lapu?   Atbildi sagatavojusi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA). VSAA, saņemot informāciju no Valsts ieņēmuma dienesta par darbiniekam izmaksātajiem ienākumiem slimības pabalsta saņemšanas laikā, izskata jautājumu par attiecīgā pabalsta izmaksas pamatotību, pieprasot darba devējam sniegt papildus informāciju par izmaksāto ienākumu summu. Ja periodā, kad darbinieks ir saņēmis slimības pabalstu par pilnu mēnesi, darba devējs ir izmaksājis piemaksas vai prēmijas par darba izpildi pirms…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
slimibaJautājums: Mūsu uzņēmumā paredzēts izmaksāt prēmiju, bet divi darbinieki ir saslimuši. Vai drīkstam izmaksāt prēmiju, kamēr viņiem ir B slimības lapa? Varbūt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra uzskatīs, ka viņš ir strādājis un guvis ienākumus un neapmaksās slimības lapu?   Atbildi sagatavojusi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA).
VSAA, saņemot informāciju no Valsts ieņēmuma dienesta par darbiniekam izmaksātajiem ienākumiem slimības pabalsta saņemšanas laikā, izskata jautājumu par attiecīgā pabalsta izmaksas pamatotību, pieprasot darba devējam sniegt papildus informāciju par izmaksāto ienākumu summu. Ja periodā, kad darbinieks ir saņēmis slimības pabalstu par pilnu mēnesi, darba devējs ir izmaksājis piemaksas vai prēmijas par darba izpildi pirms darba nespējas vai pabalstus un cita veida atlīdzību, kas nav tieši saistīta ar darba izpildi, slimības pabalstam netiks aprēķināta pārmaksa, tas nozīmē, ka persona nezaudēs tiesības uz slimības pabalstu. Tas attiecināms arī uz gadījumiem, kad minētā rakstura ienākumi tiek izmaksāti grūtniecības vai dzemdību atvaļinājuma, bērna kopšanas atvaļinājuma vai atvaļinājuma bez darba algas saglabāšanas, kas piešķirts sakarā ar nepieciešamību kopt bērnu laikā un tiek izvērtētas personas tiesības saņemt maternitātes pabalstu un vecāku pabalstu.