0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBARosina izmaiņas uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas perioda deklarācijā

Rosina izmaiņas uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas perioda deklarācijā

Valsts sekretāru sanāksmē 2. jūlijā skatīts noteikumu projekts "Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas perioda deklarāciju un avansa maksājumu aprēķinu". Ņemot vērā veiktos grozījumus likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” un uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā un tās pielikumos sniedzamās informācijas saturiskās izmaiņas, ko arī nosaka grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, bija nepieciešams aktualizēt uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas un tās pielikumu veidlapas. Tā kā grozījumu apjoms pārsniegtu pusi no spēkā esošo Ministru kabineta 2011.gada 20.decembra noteikumu Nr.981 “Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas perioda deklarāciju un avansa maksājumu aprēķinu” normu apjoma, ir radīts jauns noteikumu projekts. Jaunie noteikumi sagatavoti, lai būtiski…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

gramatvedis2Valsts sekretāru sanāksmē 2. jūlijā skatīts noteikumu projekts "Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas perioda deklarāciju un avansa maksājumu aprēķinu".

Ņemot vērā veiktos grozījumus likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” un uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā un tās pielikumos sniedzamās informācijas saturiskās izmaiņas, ko arī nosaka grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, bija nepieciešams aktualizēt uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas un tās pielikumu veidlapas. Tā kā grozījumu apjoms pārsniegtu pusi no spēkā esošo Ministru kabineta 2011.gada 20.decembra noteikumu Nr.981 “Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas perioda deklarāciju un avansa maksājumu aprēķinu” normu apjoma, ir radīts jauns noteikumu projekts. Jaunie noteikumi sagatavoti, lai būtiski tiktu samazināts laiks, kas jāpatērē attiecīgā pielikuma aizpildīšanai un būtu iespējams paaugstināt Latvijas pozīciju Doing Business nodokļa rādītājā, kā arī nodrošināt iespēju uzlabot uzņēmēju viedokli par saskarsmi ar valsts iestādēm. Tādējādi, samazinot uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas 2.pielikumā norādāmo darījumu skaitu un apmēru, samazināsies informācijas apjoms, kuru nodokļu maksātājs sniedz Valsts ieņēmumu dienestam.

Aktualizējot uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas veidlapas, uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājiem tiek vienkāršota uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas aizpildīšana, samazinot sniedzamās informācijas apjomu uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā un tās 2.pielikumā, kā arī tiek izslēgts uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas 4.pielikums „Pārskats par zaudējumu pārnešanu uzņēmumu grupā saskaņā ar likuma 14.1 pantu”.