0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESKā mantiniekiem risināt situāciju, ja miris vienīgais SIA īpašnieks un direktors?

Kā mantiniekiem risināt situāciju, ja miris vienīgais SIA īpašnieks un direktors?

Jautājums: Kādā veidā paātrināti, neapturot sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA), darbību, mantinieki var iegūt paraksta tiesības sabiedrībā, ja miris vienīgais sabiedrības īpašnieks un direktors un SIA faktiski palikusi bez personas, kurai ir tiesības pilnvarot? Atbildi uz šo jautājumu sniedz Uzņēmumu reģistrs. Saskaņā ar Civillikuma 660. un 661.pantu mantiniekiem ir tiesības vērsties pie zvērināta notāra un lūgt nodibināt mantojuma (t.sk. kapitāldaļām uzņēmumā) aizgādnību. Pēc lēmuma pieņemšanas par aizgādnības nodibināšanu mantojumam, zvērināts notārs to nosūta bāriņtiesai izpildei. Pēc zvērināta notāra lēmuma par aizgādnības nodibināšanu spēkā stāšanās un bāriņtiesas lēmuma par konkrētā aizgādņa iecelšanu spēkā stāšanās, aizgādnim ir visas mirušā dalībnieka tiesības, arī…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

jautzimeJautājums: Kādā veidā paātrināti, neapturot sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA), darbību, mantinieki var iegūt paraksta tiesības sabiedrībā, ja miris vienīgais sabiedrības īpašnieks un direktors un SIA faktiski palikusi bez personas, kurai ir tiesības pilnvarot?

Atbildi uz šo jautājumu sniedz Uzņēmumu reģistrs.

Saskaņā ar Civillikuma 660. un 661.pantu mantiniekiem ir tiesības vērsties pie zvērināta notāra un lūgt nodibināt mantojuma (t.sk. kapitāldaļām uzņēmumā) aizgādnību. Pēc lēmuma pieņemšanas par aizgādnības nodibināšanu mantojumam, zvērināts notārs to nosūta bāriņtiesai izpildei. Pēc zvērināta notāra lēmuma par aizgādnības nodibināšanu spēkā stāšanās un bāriņtiesas lēmuma par konkrētā aizgādņa iecelšanu spēkā stāšanās, aizgādnim ir visas mirušā dalībnieka tiesības, arī tiesības lemt par mirušā atbrīvošanu no ieņemamā amata un citas personas iecelšanu par uzņēmuma amatpersonu.”

Aizgādņa iecelšana ir jāreģistrē Uzņēmumu reģistrā 14 dienu laikā no dienas, kad stājas spēkā lēmums par aizgādņa iecelšanu, iesniedzot Uzņēmumu reģistrā pieteikumu par reģistrācijas ieraksta izdarīšanu, zvērināta notāra un bāriņtiesas lēmumu apliecinātas kopijas, samaksājot valsts nodevu 14,26 eiro apmērā un maksu par publikāciju laikrakstam "Latvijas Vēstnesis" 9,25 eiro apmērā. Vienlaicīgi var iesniegt aizgādņa lēmumu par izmaiņām sabiedrībā, par kurām lēmis aizgādnis, piemēram, mirušās personas atbrīvošanu no valdes locekļa amata, papildus samaksājot valsts nodevu 14,26 eiro apmērā.