0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIVID administrētie kopbudžeta ieņēmumi pirmajā ceturksnī pieauguši par 3,3 procentiem

VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi pirmajā ceturksnī pieauguši par 3,3 procentiem

Vakar, 28.aprīlī, Valsts ieņēmumu dienests (VID)  un tā ģenerāldirektore Ināra Pētersone iepazīstināja ar šī gada 1.ceturkšņa VID darbības rezultātiem. VID informē, ka kopumā šī gada pirmajā ceturksnī VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi salīdzinot ar identisku periodu pērn,  ir pieauguši par 3,3% vai 56,98 milj. eiro.Lielākais ieņēmumu pieaugums 2016.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo periodu, ir valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (par 29,48 milj. EUR jeb 5,4 %). Otrs lielākais pieaugums ir pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumiem (par 19,38 milj. EUR jeb 4,5 %). (Klikšķiniet uz attēla, lai to palielinātu) Akcīzes nodokļa ieņēmumi pildās labi jau kopš gada sākuma, un 1.ceturksnī ieņēmumi iekasēti par 3,8% vairāk nekā…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

vid ekaVakar, 28.aprīlī, Valsts ieņēmumu dienests (VID)  un tā ģenerāldirektore Ināra Pētersone iepazīstināja ar šī gada 1.ceturkšņa VID darbības rezultātiem. VID informē, ka kopumā šī gada pirmajā ceturksnī VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi salīdzinot ar identisku periodu pērn,  ir pieauguši par 3,3% vai 56,98 milj. eiro.

Lielākais ieņēmumu pieaugums 2016.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo periodu, ir valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (par 29,48 milj. EUR jeb 5,4 %). Otrs lielākais pieaugums ir pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumiem (par 19,38 milj. EUR jeb 4,5 %).

 

(Klikšķiniet uz attēla, lai to palielinātu)

bandicam 2016-04-29 08-21-01-791

VID ieņēmumi

 Akcīzes nodokļa ieņēmumi pildās labi jau kopš gada sākuma, un 1.ceturksnī ieņēmumi iekasēti par 3,8% vairāk nekā plānots. Salīdzinājumā ar 2015.gada 1.ceturksni, tie palielinājušies par 6,7 %.  Šī nodokļa sekmīgo izpildi noteica gan kopš gada sākuma vērojamais patēriņa pieaugums, īpaši degvielai un energoresursiem, gan nodokļa likmes palielināšana ar 2016.gada 1.janvāri atsevišķām akcīzes precēm, tostarp degvielai.

Lai arī kopumā ir vērojams ieņēmumu pieaugums, tomēr tie nedaudz atpaliek no plānotā. Nodokļu ieņēmumus galvenokārt ietekmēja tautsaimniecības attīstības palēnināšanās. Tā, piemēram, ir vērojams atsevišķu preču grupu importa samazinājums, gan no tādām trešajām valstīm, kā Krievija un Kazahstāna, gan arī importa samazinājums kopumā – no Baltkrievijas, Ķīnas, Kanādas u.c. valstīm. 

Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksu un  iedzīvotāju ienākumu nodokļa ieņēmumu plāna izpildi negatīvi ietekmēja nodarbināto skaita, kā arī vidējās darba samaksas pieauguma tempa samazinājums.

Šī gada 1.ceturksnī novērota augstāka gada ienākumu deklarāciju iesniegšanas intensitāte nekā pērn, kā rezultātā par 85,0% jeb 10,20 milj. EUR palielinājušās iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksas.

Avots: VID.bandicam 2016-04-29 08-19-32-369

Savukārt VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis preses informēja par aktuālajiem rezultātiem noziedzības apkarošanā valsts ieņēmumu un muitas jomā, kā arī iepazīstināja ar īstenotajiem pasākumiem korupcijas risku mazināšanā. Klātesošie arī tika iepazīstināti ar pagājušajā gada nogalē ieviesto Risku analīzes sistēmu VID amatpersonu korupcijas risku analīzes veikšanai.