0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESCik procentus no PVN drīkst atskaitīt par izdevumiem, kas saistīti ar vieglo auto, par kuru maksāts uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis?

Cik procentus no PVN drīkst atskaitīt par izdevumiem, kas saistīti ar vieglo auto, par kuru maksāts uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis?

Jautājums. Ir vieglais auto, par to maksāts uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis  (UVTN). CSDD sniegtie pakalpojumi - valsts tehniskā apskate, maksa par nodokļa un naudas soda iekasēšanu, izdevumi tiek aplikti  ar PVN (pēc CSDD kvītīm), vai  firmai ir tiesības atskaitīt 80% vai 100% no PVN?   Uz jautājumu atbild Ingrīda Kuplā, ekonomikas zinātņu maģistre, LR Grāmatvežu asociācijas valdes locekle, LR Grāmatvežu asociācijas sertificēta grāmatvede. Par visiem izdevumiem, kas saistīti ar vieglo auto un par kuru maksāts UVTN, (par uzturēšanas, ekspluatācijas, CSDD pakalpojumiem)  drīkst atskaitīt tikai 80% no PVN.


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Ingrīda KuplāJautājums. Ir vieglais auto, par to maksāts uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis  (UVTN). CSDD sniegtie pakalpojumi - valsts tehniskā apskate, maksa par nodokļa un naudas soda iekasēšanu, izdevumi tiek aplikti  ar PVN (pēc CSDD kvītīm), vai  firmai ir tiesības atskaitīt 80% vai 100% no PVN?   Uz jautājumu atbild Ingrīda Kuplā, ekonomikas zinātņu maģistre, LR Grāmatvežu asociācijas valdes locekle, LR Grāmatvežu asociācijas sertificēta grāmatvede. Par visiem izdevumiem, kas saistīti ar vieglo auto un par kuru maksāts UVTN, (par uzturēšanas, ekspluatācijas, CSDD pakalpojumiem)  drīkst atskaitīt tikai 80% no PVN.