0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIAr brīvprātīgā darba organizēšanu saistītos izdevumus neapliks ar ienākuma nodokli

Ar brīvprātīgā darba organizēšanu saistītos izdevumus neapliks ar ienākuma nodokli

Izdevumus, kas radušies, organizējot brīvprātīgo darbu, neapliks ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. To paredz Saeimā ceturtdien, 29.oktobrī, Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Izmaiņas likumā saistītas ar šī gada jūlijā pieņemto Brīvprātīgā darba likumu un paredz ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neaplikt izdevumus, ko brīvprātīgā darba veicējam atbilstoši noslēgtajam līgumam sedz šī darba organizētāji. Šajos izdevumos plānots iekļaut kompensācijas par ēdināšanu, viesnīcu vai naktsmītni, apģērbu, apmācību, ceļa un degvielas izdevumiem, kā arī izdevumus par veselības un dzīvības apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem. Tāpat ar nodokli neapliks izdevumus par obligātajām veselības pārbaudēm un civiltiesisko apdrošināšanu attiecībā uz trešajām personām, ja…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

brivpratigieIzdevumus, kas radušies, organizējot brīvprātīgo darbu, neapliks ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. To paredz Saeimā ceturtdien, 29.oktobrī, Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”.

Izmaiņas likumā saistītas ar šī gada jūlijā pieņemto Brīvprātīgā darba likumu un paredz ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neaplikt izdevumus, ko brīvprātīgā darba veicējam atbilstoši noslēgtajam līgumam sedz šī darba organizētāji.

Šajos izdevumos plānots iekļaut kompensācijas par ēdināšanu, viesnīcu vai naktsmītni, apģērbu, apmācību, ceļa un degvielas izdevumiem, kā arī izdevumus par veselības un dzīvības apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem.

Tāpat ar nodokli neapliks izdevumus par obligātajām veselības pārbaudēm un civiltiesisko apdrošināšanu attiecībā uz trešajām personām, ja attiecīgs regulējums brīvprātīgā darba organizētājam to paredz obligāti nodrošināt. Ar nodokli neapliks summu, kas taksācijas gadā nepārsniedz 1000 eiro.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likuma grozījumi stāsies spēkā 2016.gada 1.janvārī, un līdz šim laikam Ministru kabinetam jāizstrādā detalizēti noteikumi par to, cik un kādus izdevumus kompensācijās varēs iekļaut.