0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIUzsāk Latvijas – Japānas sarunas par nodokļu konvencijas noslēgšanu

Uzsāk Latvijas – Japānas sarunas par nodokļu konvencijas noslēgšanu

No 21. līdz 23. jūnijam Finanšu ministrijas pārstāvji Tokijā, Japānā, uzsāk sarunas par Latvijas – Japānas nodokļu konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noslēgšanu.Nodokļu konvencija ir viens no galvenajiem starptautiskajiem līgumiem ekonomiskās sadarbības veicināšanai, kuru galvenie uzdevumi ir nodokļu dubultās uzlikšanas novēršana, nodokļu nemaksāšanas novēršana, nodokļu uzlikšanas tiesību precīza sadalīšana starp līgumslēdzējām valstīm, diskriminācijas nodokļu uzlikšanas veidā novēršana un likumīga pamata abu valstu nodokļu administrāciju tiešai sadarbībai nodibināšana.Japāna kā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalsts ir starp Latvijas galvenajām prioritātēm nodokļu konvenciju noslēgšanā, ņemot vērā Latvijas iestāšanos OECD.Latvijas – Japānas…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Japana
CC: Lincun, Wikimedia Commons

No 21. līdz 23. jūnijam Finanšu ministrijas pārstāvji Tokijā, Japānā, uzsāk sarunas par Latvijas – Japānas nodokļu konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noslēgšanu.

Nodokļu konvencija ir viens no galvenajiem starptautiskajiem līgumiem ekonomiskās sadarbības veicināšanai, kuru galvenie uzdevumi ir nodokļu dubultās uzlikšanas novēršana, nodokļu nemaksāšanas novēršana, nodokļu uzlikšanas tiesību precīza sadalīšana starp līgumslēdzējām valstīm, diskriminācijas nodokļu uzlikšanas veidā novēršana un likumīga pamata abu valstu nodokļu administrāciju tiešai sadarbībai nodibināšana.

Latvijas – Japānas pirmā neoficiālā tikšanās par nodokļu konvencijas noslēgšanu notika šā gada februārī Viļņā, piedaloties triju Baltijas valstu un Japānas delegācijām. Šobrīd jau oficiālās sarunas tiek turpinātas divpusējā formātā ar katru Baltijas valsti atsevišķi. Jāatzīmē, ka Latvija pirmā no trijām Baltijas valstīm ir saņēmusi Japānas puses priekšlikumu noturēt sarunas par minētās nodokļu konvencijas noslēgšanu.

Latvija darbu pie nodokļu konvenciju noslēgšanas uzsāka 1992. gadā. Līdz šim sarunas par nodokļu konvenciju noslēgšanu notikušas ar 70 valstīm (parafētas) un ir uzsākta 58 konvenciju piemērošana.