0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

PERSONĀLSDARBA TIESĪBASVDI atzīst "Maximu" par vainīgu darbinieku evakuācijas neveikšanā

VDI atzīst “Maximu” par vainīgu darbinieku evakuācijas neveikšanā

Rīgas reģionālā Valsts darba inspekcija (VDI) savas kompetences ietvaros ir pabeigusi izmeklēt pagājušā gada 21. novembrī  SIA „MAXIMA Latvija” veikala ēkā Priedaines ielā 20,  Rīgā, notikušos nelaimes gadījumus darbā, kur, sagrūstot nesošajām konstrukcijām un jumtam, gāja bojā arī četri SIA „MAXIMA Latvija” darbinieki un vēl divi darbinieki guva smagas traumas. Valsts darba inspekcijas izmeklēšanas komisija identificēja šādus nelaimes gadījuma cēloņus, par kuriem ir atbildīga SIA ,,MAXIMA Latvija”: netika novērtēta uz veikala ēkas jumta notiekošo būvdarbu potenciālā ietekme uz veikala darbiniekiem, nodarbinātie netika instruēti par rīcību trauksmes signalizācijas iedarbošanās gadījumā un netika organizēta nodarbināto evakuācija trauksmes signalizācijas darbības laikā. Nelaimes gadījuma izmeklēšanas…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Rīgas reģionālā Valsts darba inspekcija (VDI) savas kompetences ietvaros ir pabeigusi izmeklēt pagājušā gada 21. novembrī  SIA „MAXIMA Latvija” veikala ēkā Priedaines ielā 20,  Rīgā, notikušos nelaimes gadījumus darbā, kur, sagrūstot nesošajām konstrukcijām un jumtam, gāja bojā arī četri SIA „MAXIMA Latvija” darbinieki un vēl divi darbinieki guva smagas traumas.
Valsts darba inspekcijas izmeklēšanas komisija identificēja šādus nelaimes gadījuma cēloņus, par kuriem ir atbildīga SIA ,,MAXIMA Latvija”: netika novērtēta uz veikala ēkas jumta notiekošo būvdarbu potenciālā ietekme uz veikala darbiniekiem, nodarbinātie netika instruēti par rīcību trauksmes signalizācijas iedarbošanās gadījumā un netika organizēta nodarbināto evakuācija trauksmes signalizācijas darbības laikā. Nelaimes gadījuma izmeklēšanas komisija 30.maijā saņēma SIA ,,MAXIMA Latvija” īpašo viedokli par nelaimes gadījuma akta projektu, izvērtēja to, bet atzina, ka tas nesatur informāciju un faktus, kas būtu par pamatu aktā norādīto secinājumu maiņai. Par SIA ,,MAXIMA Latvija” veikala ēkas Priedaines ielā 20, Rīgā nesošo konstrukciju un jumta nogruvuma cēloņiem atbildīgās personas noteiks Latvijas Valsts tiesībsargājošās institūcijas. Saistībā ar 21.11.2013. notikušo nelaimes gadījumu ir ierosināts kriminālprocess. Valsts darba inspekcija nelaimes gadījuma izmeklēšanā iegūtos materiālus un liecības, kopā ar nelaimes gadījuma aktiem nodos Valsts Policijai izvērtēšanai kriminālprocesa ietvaros. Rīgas reģionālās VDI sastādīto nelaimes gadījuma aktu SIA ,,MAXIMA Latvija” var apstrīdēt VDI direktoram 30 dienu laikā.