0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAVID informē par 2014.gada 4.decembra grozījumiem likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”

VID informē par 2014.gada 4.decembra grozījumiem likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka 2014.gada 4.decembrī Saeimā ir pieņemts likums “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””, kas stāsies spēkā 2014.gada 25.decembrī. Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” (turpmāk – likums) nosaka šādus būtiskākos grozījumus.   Pētniecības un attīstības izdevumi 1. Precizē likumā lietoto terminu “pētniecība un attīstība”, nosakot, ka jauni produkti ietver preces vai pakalpojumus. Tādējādi likuma 6.6panta normas ir attiecināmas arī uz veiktajiem pētniecības un attīstības darbiem pakalpojumu jomā. 2. Redakcionāli precizē, kas ietverams pētniecības un attīstības izdevumos, t.sk. arī atlīdzības summu par pētniecības, testēšanas, sertificēšanas un kalibrēšanas pakalpojumiem, kas saņemti no likuma 6.6pantā minētajām institūcijām.  …


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka 2014.gada 4.decembrī Saeimā ir pieņemts likums “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””, kas stāsies spēkā 2014.gada 25.decembrī. Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” (turpmāk – likums) nosaka šādus būtiskākos grozījumus.  

Pētniecības un attīstības izdevumi

1. Precizē likumā lietoto terminu “pētniecība un attīstība”, nosakot, ka jauni produkti ietver preces vai pakalpojumus. Tādējādi likuma 6.6panta normas ir attiecināmas arī uz veiktajiem pētniecības un attīstības darbiem pakalpojumu jomā. 2. Redakcionāli precizē, kas ietverams pētniecības un attīstības izdevumos, t.sk. arī atlīdzības summu par pētniecības, testēšanas, sertificēšanas un kalibrēšanas pakalpojumiem, kas saņemti no likuma 6.6pantā minētajām institūcijām.  

Koeficienta nepiemērošana labdarības organizāciju izdevumiem

3. Nosaka, ka koeficientu 1,5 nepiemēro invalīdu biedrību kapitālsabiedrību, medicīniska rakstura, kā arī citu labdarības fondu kapitālsabiedrību veiktajiem maksājumiem, ja par šiem maksājumiem piemēro uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi saskaņā ar likuma 21.pantu.  

Grozījumi, kuri attiecas uz likuma 17.2pantā noteikto uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem

 4. Ar 2014.gada 1.jūliju saskaņā ar valsts atbalsta regulējumu mainās nosacījumi atbalsta sniegšanai sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem. Grozījumi likuma 17.2pantā ir veikti, lai nodokļa maksātāji arī pēc minētā datuma varētu saņemt uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem atbilstoši Eiropas Komisijas 2014.gada 17.jūnija Regulai (ES) Nr.651/2014, ar ko noteiktas atbalsta kategorijas atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma 107. un 108.pantu (turpmāk – Komisijas regula Nr.651/2014). Nodokļa atlaide tiek piemērota sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem, kas veikti aktīvos saskaņā ar likuma 1.panta divdesmit septīto daļu. Komisijas regulas Nr.651/2014 normas neparedz valsts atbalsta intensitāti sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summas daļai, kas pārsniedz 100 miljonus euro, tomēr sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summas daļai, kas pārsniedz 100 miljonus euro ietvaros ir iespējams piemērot 11,9 % intensitāti, ja atbalstāmo investīciju projekts pēc Ministru kabineta lēmuma pieņemšanas būs saskaņots ar Eiropas Komisiju (nepieciešamos dokumentus Eiropas Komisijai sagatavos un nosūtīs Ekonomikas ministrija). Nodokļa atlaide piemērojama saskaņā ar Komisijas regulas Nr.651/2014 III nodaļas 1.iedaļu “Reģionālais atbalsts”, tādējādi tiek izslēgts likuma 4.pielikums “Tērauda rūpniecības produkti, kuru ražošanai nevar piemērot nodokļa atlaidi par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem”.