0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAKad VID iesniedzami paziņojumi par fiziskai personai izmaksātām summām?

Kad VID iesniedzami paziņojumi par fiziskai personai izmaksātām summām?

Paziņojumi par fiziskai personai izmaksātām summām, par kurām nodokli ietur izmaksas brīdī (ienākumu veidi, kuru kodi atbilstoši MK noteikumiem Nr. 677 sākas ar "10"), iesniedzami Valsts ieņēmumu dienestam vienu reizi mēnesī līdz izmaksas mēnesim sekojošā mēneša 15. datumam.Ja fiziskai personai izmaksā ienākumu, no kura ieturēto nodokli nepieciešams norādīt darba devēja ziņojumā, tad paziņojumu par fiziskai personai izmaksātām summām VID iesniedz:ja darba attiecības pastāvējušas līdz gada beigām, – līdz taksācijas gadam sekojošā gada februārim, norādot informāciju par visu aprēķināto gada ienākumu;ja darba attiecības nav pastāvējušas līdz gada beigām, – līdz tā mēneša datumam, kas seko mēnesim, kad izbeigtas darba tiesiskās attiecības,…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

naudaPaziņojumi par fiziskai personai izmaksātām summām, par kurām nodokli ietur izmaksas brīdī (ienākumu veidi, kuru kodi atbilstoši MK noteikumiem Nr. 677 sākas ar "10"), iesniedzami Valsts ieņēmumu dienestam vienu reizi mēnesī līdz izmaksas mēnesim sekojošā mēneša 15. datumam.

Ja fiziskai personai izmaksā ienākumu, no kura ieturēto nodokli nepieciešams norādīt darba devēja ziņojumā, tad paziņojumu par fiziskai personai izmaksātām summām VID iesniedz:

  • ja darba attiecības pastāvējušas līdz gada beigām, – līdz taksācijas gadam sekojošā gada februārim, norādot informāciju par visu aprēķināto gada ienākumu;
  • ja darba attiecības nav pastāvējušas līdz gada beigām, – līdz tā mēneša datumam, kas seko mēnesim, kad izbeigtas darba tiesiskās attiecības, vai tā mēneša 15.datumam, kas seko mēnesim, kurā darbinieks bijis nodarbināts steidzamos, īslaicīgos vai vienreizējos darbos.

Paziņojumu par fiziskai personai izmaksātiem ienākuma veidiem, kuru kodi sākas ar “20” (ar nodokli apliekams ienākums, nodokli maksā, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju), “30” (ar nodokli neapliekami ienākumi) un “40” (ienākumu apliek ar nodokli, ja saņemtais ienākums pārsniedz likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” noteikto apmēru), iesniedz VID vienu reizi gadā, pēc taksācijas gada beigām līdz 1.februārim, norādot informāciju par kopējo taksācijas gada laikā gūto viena veida ienākumu.

Savukārt ienākuma saņēmējam paziņojumu par ienākumu, no kura ieturētais nodoklis norādīts darba devēja ziņojumā, kā arī ienākumiem, kuru ienākuma veidu kodi sākas ar “20”, izsniedz tikai pēc ienākuma saņēmēja pieprasījuma:

  • līdz taksācijas gadam sekojošā gada 1.februārim, ja darba tiesiskās attiecības pastāvējušas līdz gada beigām;
  • atlaišanas dienā, ja darba tiesiskās attiecības nav pastāvējušas līdz gada beigām;
  • izmaksājot atalgojumu, ja darbinieks bijis nodarbināts steidzamos, īslaicīgos vai vienreizējos darbos.

Ienākuma saņēmējam paziņojumu par ienākumu, no kura ietur nodokli izmaksas vietā, izņemot darba algu, izsniedz obligāti.

Vairāk par paziņojumu iesniegšanas kārtību iespējams lasīt VID metodiskajā materiālā "Paziņojumi par fiziskai personai izmaksātajām summām".