0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIReģionu attīstības programmas ietvaros uzstādītajos bankomātos transakciju skaits trīskāršojies

Reģionu attīstības programmas ietvaros uzstādītajos bankomātos transakciju skaits trīskāršojies

Swedbank un Latvijas Pašvaldību savienības Reģionu attīstības programmas ietvaros uzstādītie 16 bankomāti mēnesī izsniedz vairāk nekā 1 miljonu eiro, nodrošinot skaidras naudas pieejamību reģionu iedzīvotājiem, informē bankas pārstāvji. Šobrīd vidējais transakciju skaits mēnesī ārpus Rīgas ir 1 336 116, kas ir teju trīs reizes vairāk nekā pērn. Vidējā darījuma summa mēnesī ir 87 eiro apmērā. No Reģionu attīstības programmā uzstādītajiem bankomātiem visaktīvāk tie tiek lietoti Aknīstē (vidēji 2845 transakcijas mēnesī), Špoģos (vidēji 1846 transakcijas mēnesī) un Garkalnē (vidēji 1740 transakcijas mēnesī). Kopumā Swedbank nodrošina skaidras naudas pieejamību teju 400 bankomātos visā Latvijā.2015.gada sākumā Swedbank publiskoja Latvijas reģionu attīstības programmu, noslēdzot…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

bankomatsSwedbank un Latvijas Pašvaldību savienības Reģionu attīstības programmas ietvaros uzstādītie 16 bankomāti mēnesī izsniedz vairāk nekā 1 miljonu eiro, nodrošinot skaidras naudas pieejamību reģionu iedzīvotājiem, informē bankas pārstāvji. Šobrīd vidējais transakciju skaits mēnesī ārpus Rīgas ir 1 336 116, kas ir teju trīs reizes vairāk nekā pērn. Vidējā darījuma summa mēnesī ir 87 eiro apmērā. No Reģionu attīstības programmā uzstādītajiem bankomātiem visaktīvāk tie tiek lietoti Aknīstē (vidēji 2845 transakcijas mēnesī), Špoģos (vidēji 1846 transakcijas mēnesī) un Garkalnē (vidēji 1740 transakcijas mēnesī). Kopumā Swedbank nodrošina skaidras naudas pieejamību teju 400 bankomātos visā Latvijā.

2015.gada sākumā Swedbank publiskoja Latvijas reģionu attīstības programmu, noslēdzot sadarbības memorandu ar Latvijas Pašvaldību savienību par finanšu pakalpojumu pieejamības paplašināšanu Latvijas reģionos. Saskaņā ar parakstīto memorandu, papildus bankas fiziskās pieejamības paplašināšanai (tostarp bankomātu uzstādīšanai),  atbalsta ekonomiskās aktivitātes atjaunošanos Latvijas novados, piedāvājot kreditēšanas pakalpojumus, kas īpaši pielāgoti novadu uzņēmēju un iedzīvotāju prasībām. Tie sevī ietver gan mikrokredītus nelielu pamatlīdzekļu iegādei vai apgrozāmo līdzekļu papildināšanai uzņēmumiem, gan hipotekāros kredītus ar atvieglotiem nosacījumiem mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem, gan arī ēku energoefektivitātes finansēšanu.

Atbalsts privātpersonām

Swedbank dalība Altum programmā, kā arī šogad ieviestais jaunais  risinājums mājokļa iegādei un labiekārtošanai ievērojami palielinājis mājokļu pieejamību reģionos, vairojot pieprasījumu pēc dzīvokļiem un privātmājām arī ārpus Rīgas. Kopumā šī gada pirmajā pusgadā Swedbank sniegusi iespēju 640 īpašumu iegādei reģionos. No tiem 187 ir privātmājas, kas iegādātas par vidējo summu 54 000 eiro. Zīmīgi, ka puse no visiem ārpus Rīgas iegādātajiem dzīvokļiem, pirkti izmantojot tieši Swedbank jauno produktu, ar kura palīdzību var ātri un ērti iegūt nepieciešamo naudas summu īpašuma iegādei vai labiekārtošanai.

Atbalsts uzņēmumiem

Veicinot mazo un vidējo uzņēmumu attīstību reģionos, Swedbank šī gada pirmajā pusgadā atbalstījusi 945 reģionālo mazo un vidējo uzņēmumu, piešķirot finansējumu vairāk nekā 45 miljonu eiro apmērā. Visvairāk finansētās nozares mazo uzņēmumu segmentā bija lauksaimniecība, transports, kā arī pakalpojumi un tirdzniecība, savukārt vidējo uzņēmumu segmentā - lauksaimniecība, transports un kokapstrāde. Biežāk izmantotie finansēšanas risinājumi reģionos mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir līzings, mikrokredīti un kredītlīnijas.