0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTISasauks Saeimas ārkārtas sesiju, kurā lems par "referendumu likumu" un nodokļu atbalsta pasākumu regulējumu

Sasauks Saeimas ārkārtas sesiju, kurā lems par “referendumu likumu” un nodokļu atbalsta pasākumu regulējumu

Saeimas Prezidijs vakar, 23.jūlijā, nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sesijas ārkārtas sēdi, kas notiks ceturtdien, 26.jūlijā. Deputātu uzmanības centrā būs otrreizējai caurlūkošanai iesniegtie grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu” un uz trešo lasījumu virzītais Nodokļu atbalsta pasākuma likums. Likumprojektam "Nodokļu atbalsta pasākuma likums" iesniegt astoņi priekšlikumi, no tiem būtiskākais - nodokļu atbalsta pasākuma pamatparāds tiks noteikts pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembrī, nevis kā bija paredzēts iepriekš - 2010. gada 1. septembrī. Tāpat atbalstīts priekšlikums, kas paredz, ka nodokļu atbalsta pasākumu attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokli un ar to saistītajiem maksājumiem administrēs pašvaldība, ja tā līdz Ministru kabineta noteiktajam nodokļa atbalsta pasākuma…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Saeimas Prezidijs vakar, 23.jūlijā, nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sesijas ārkārtas sēdi, kas notiks ceturtdien, 26.jūlijā. Deputātu uzmanības centrā būs otrreizējai caurlūkošanai iesniegtie grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu” un uz trešo lasījumu virzītais Nodokļu atbalsta pasākuma likums.

Likumprojektam "Nodokļu atbalsta pasākuma likums" iesniegt astoņi priekšlikumi, no tiem būtiskākais - nodokļu atbalsta pasākuma pamatparāds tiks noteikts pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembrī, nevis kā bija paredzēts iepriekš - 2010. gada 1. septembrī.

Tāpat atbalstīts priekšlikums, kas paredz, ka nodokļu atbalsta pasākumu attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokli un ar to saistītajiem maksājumiem administrēs pašvaldība, ja tā līdz Ministru kabineta noteiktajam nodokļa atbalsta pasākuma uzsākšanas datumam būs izdevusi saistošos noteikumus par nodokļa atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim un ar to saistītajiem maksājumiem par pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem. Iepriekšējā lasījumā bija paredzēts, ka pašvaldībai  minētie saistošie noteikumi jāizdod mēneša laikā līdz MK noteiktajam nodokļa atbalsta pasākuma datumam. Par otrreizējai caurlūkošanai Saeimā nodotajiem grozījumiem likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu” iesniegti 40 priekšlikumi, no kuriem atbalstīta tikai daļa, tostarp likumprojekts papildināts ar normu, ka maksu par paraksta apliecināšanu saistībā ar parakstu vākšanu par likumprojektu vai Satversmes grozījumu projektu bāriņtiesā vai pašvaldības institūcijā noteiks, ņemot vērā paraksta apliecināšanai nepieciešamās tiešās administratīvās izmaksas, taču ne vairāk kā pusi no summas, kas likumā noteikta paraksta īstuma apliecināšanai bāriņtiesā. Patlabanbāriņtiesā paraksta apliecināšana izmnaksā divus latus, tātad par paraksta apliecināšanu saistībā par jauna likumprojekta ierosināšanu vai Satversmes grozījyumiem maksa nevarēs būt augstāka par vienu latu. Likumā precizēts arī, ka vēlētāju parakstus 12 mēnešu laikā pēc likumprojekta iesniegšanas var apliecināt pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietās pašvaldībās, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, vai novados pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja. Iepriekš tik detalizēts uzskaitījums likumprojektā nebija. Savukārt Vienotā valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla (www.latvija.lv) īpašnieks (uzturētājs) personai samaksu par parakstīšanos neprasīs. Likumā gan nav minēts, vai parakstīties varēs ar internetbankas starpniecību, vai tikai speciālo e-parakstu, ks ir maksas pakalpojums. Tāpat pārejas noteikumi papildināti ar normu, kas uzliek pienākumu Ministru kabinetam līdz 2014. gada 1. septembrim nodrošināt vienotā valsts un pašvaldību pakalpojuma portāla parakstu vākšanas tiešsaistes sistēmas tehnisko un drošības gatavību parakstu vākšanai tiešsaistes režīmā. Deputāti arī rosina likuma grozījumu spēkā stāšanos termiņu noteikt 2012. gada 1.septembrī. Par Valsts prezidenta iebildumiem saistībā ar Saeimā akceptēto likumprojektu jau rakstījām iepriekš (skat. informāciju).