0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIRosina samazināt to personu loku, kuriem jāiesniedz VID valsts amatpersonu deklarācijas

Rosina samazināt to personu loku, kuriem jāiesniedz VID valsts amatpersonu deklarācijas

Nākotnē varētu tikt samazināts to personu loks, kuriem likums nosaka par pienākumu iesniegt Valsts Ieņēmumu dienestā valsts amatpersonu deklarācijas. Tā otrdien, 18. septembrī, nolēma valdība, iepazīstoties ar Finanšu ministrijas informatīvo ziņojumu par valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas lietderību un turpmāko pieeju deklarāciju iesniegšanā. No deklarāciju iesniegšanas varētu atbrīvot Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes koledžas, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas studentus, Iekšlietu ministrijas sistēmas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, kā arī citas valsts amatpersonām, kuras pilda amata pienākumus valsts vai pašvaldības institūcijās. Iespējams, ka tiks mainīts arī deklarācijā norādāmās informācijas apjoms. FM ziņojumā ierosināts deklarācijās sniedzamās ziņas papildināt ar: informāciju par personas…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Nākotnē varētu tikt samazināts to personu loks, kuriem likums nosaka par pienākumu iesniegt Valsts Ieņēmumu dienestā valsts amatpersonu deklarācijas. Tā otrdien, 18. septembrī, nolēma valdība, iepazīstoties ar Finanšu ministrijas informatīvo ziņojumu par valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas lietderību un turpmāko pieeju deklarāciju iesniegšanā. No deklarāciju iesniegšanas varētu atbrīvot Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes koledžas, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas studentus, Iekšlietu ministrijas sistēmas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, kā arī citas valsts amatpersonām, kuras pilda amata pienākumus valsts vai pašvaldības institūcijās. Iespējams, ka tiks mainīts arī deklarācijā norādāmās informācijas apjoms. FM ziņojumā ierosināts deklarācijās sniedzamās ziņas papildināt ar:
  1. informāciju par personas ieņēmumiem no saimnieciskās darbības, jo šobrīd ir jādeklarē ienākumi no saimnieciskās darbības, bet ja ienākumi nerodas (ir tikai izdevumi un zaudējumi), tad sabiedrība neuzzina par to, kādus finanšu līdzekļus apgroza valsts amatpersonas.  informāciju par amatpersonu personiskajām vai mantiskajām interesēm, kuras var tikt ietekmētas, pildot konkrētā valsts amatpersonas amata pienākumus, jo tikai pati persona vispilnīgāk zina, kādas personiskās vai mantiskās intereses var tikt skartas, pildot konkrētā amata pienākumus.
  2. Savukārt kā ziņas, kuras deklarācijās varētu vairs nenorādīt, ziņojumā minēta informācija par radinieku (laulātā, vecāku, brāļu, māsu un bērnu, kas sasnieguši 18 gadu vecumu) deklarēto dzīvesvietas adresi, jo šāda prasība ir pretrunā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumā un Informācijas atklātības likumā noteikto regulējumu, kas paredz fizisko personu pamattiesības un brīvības aizsardzību, it īpaši privātās dzīves neaizskaramību. Tāpat amatpersonas deklarācijās varētu nenorādīt datus par saviem nepilngadīgajiem bērniem.
Šo jautājumu izvērtēšanai drīzumā tiks izveidota darba grupa, kuras sastāvā ietilps Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Darba grupai savi secinājumi būs jāsniedz līdz 2013. gada 15. martam.