0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIIedzīvotāji varēs elektroniski ieteikt idejas valsts pārvaldes birokrātijas mazināšanai

Iedzīvotāji varēs elektroniski ieteikt idejas valsts pārvaldes birokrātijas mazināšanai

Valsts kanceleja plāno izveidot mājaslapu un mobilo aplikāciju, kurā jebkurš Latvijas iedzīvotājs varēs elektroniski iesniegt priekšlikumus birokrātijas mazināšanai valsts pārvaldē. Mājaslapa nodrošinās iespēju vienkāršā un lietotājam ērtā veidā iesniegt problēmas aprakstu un priekšlikumu tās novēršanai. Jebkuru saņemto ziņojumu Valsts kanceleja izvērtēs un sadarbībā ar atbildīgajām institūcijām rīkosies, lai mazinātu birokrātisko slogu. Paredzēts, ka saņemtos ziņojumus un idejas, to izpildes gaitu, kā arī dažādus skaidrojumus un atbildes uz aktuāliem iedzīvotāju jautājumiem publicēs minētajā tīmekļa vietnē. Papildus mājas lapai tiks izstrādāta arī mobilā aplikācija. Ar tās starpniecību viedtālruņu lietotājiem būs iespēja ziņot par savu pieredzi, sadarbojoties ar valsts pārvaldes iestādēm un tās…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Valsts kanceleja plāno izveidot mājaslapu un mobilo aplikāciju, kurā jebkurš Latvijas iedzīvotājs varēs elektroniski iesniegt priekšlikumus birokrātijas mazināšanai valsts pārvaldē.

Mājaslapa nodrošinās iespēju vienkāršā un lietotājam ērtā veidā iesniegt problēmas aprakstu un priekšlikumu tās novēršanai. Jebkuru saņemto ziņojumu Valsts kanceleja izvērtēs un sadarbībā ar atbildīgajām institūcijām rīkosies, lai mazinātu birokrātisko slogu. Paredzēts, ka saņemtos ziņojumus un idejas, to izpildes gaitu, kā arī dažādus skaidrojumus un atbildes uz aktuāliem iedzīvotāju jautājumiem publicēs minētajā tīmekļa vietnē.

Papildus mājas lapai tiks izstrādāta arī mobilā aplikācija. Ar tās starpniecību viedtālruņu lietotājiem būs iespēja ziņot par savu pieredzi, sadarbojoties ar valsts pārvaldes iestādēm un tās darbiniekiem, atklājot problēmas vai uzslavējot kvalitatīvus pakalpojumus.

Šis ir viens no projektiem, ko Valsts kanceleja īsteno, lai modernizētu valsts pārvaldes komunikāciju ar sabiedrību, izmantojot mūsdienīgus risinājumus, tai skaitā sociālo tīklu un informācijas tehnoloģiju sniegtās iespējas.

Iepirkuma konkursā par minētā digitālā risinājuma izveidi uzvarējusi SIA „CUBE Aģentūra”.

Jau pērn Valsts kanceleja saņēmusi vairāk nekā 100 iedzīvotāju ierosinājumu, lai mazinātu birokrātiju un pilnveidotu valsts pārvaldes iestāžu un iedzīvotāju sadarbību. Pateicoties šiem ieteikumiem, jau ir uzlabota vairāku valsts pakalpojumu kvalitāte.