0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIVeic kosmētiskus grozījumus Latvijas Stratēģiskās attīstības plānā

Veic kosmētiskus grozījumus Latvijas Stratēģiskās attīstības plānā

Otrdien, 12. februārī, Ministru kabinetā (MK) tika apstiprināti "Grozījumi Latvijas Stratēģiskās attīstības plānā 2010. – 2013. gadam", no tā svītrojot izpildītus uzdevumus vai pagarinot atsevišķu uzdevumu izpildes termiņus, ņemot vērā attiecīgās institūcijas, kurai deleģēts uzdevums, sniegtos argumentus. Veicot grozījumus, tiek aktualizēti institūcijām noteiktie veicamie uzdevumi un darbības rezultāti, kā arī to izpildes termiņi. Vienlaikus tika izskatīts Finanšu ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums "Par Latvijas Stratēģiskās attīstības plāna 2010.-2013.gadam uzdevumu un darbības rezultātu īstenošanu kārtējā pārskata periodā". Tuvāko gadu fiskālās politikas galvenais mērķis ir turpināt realizēt ekonomikas atjaunošanas un izaugsmes veicināšanas pasākumus un veicināt atbildīgu un ilgtspējīgu fiskālo politiku, ievērojot stingru fiskālo…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Otrdien, 12. februārī, Ministru kabinetā (MK) tika apstiprināti "Grozījumi Latvijas Stratēģiskās attīstības plānā 2010. – 2013. gadam", no tā svītrojot izpildītus uzdevumus vai pagarinot atsevišķu uzdevumu izpildes termiņus, ņemot vērā attiecīgās institūcijas, kurai deleģēts uzdevums, sniegtos argumentus. Veicot grozījumus, tiek aktualizēti institūcijām noteiktie veicamie uzdevumi un darbības rezultāti, kā arī to izpildes termiņi.

Vienlaikus tika izskatīts Finanšu ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums "Par Latvijas Stratēģiskās attīstības plāna 2010.-2013.gadam uzdevumu un darbības rezultātu īstenošanu kārtējā pārskata periodā".

Tuvāko gadu fiskālās politikas galvenais mērķis ir turpināt realizēt ekonomikas atjaunošanas un izaugsmes veicināšanas pasākumus un veicināt atbildīgu un ilgtspējīgu fiskālo politiku, ievērojot stingru fiskālo disciplīnu. Lai būtu iespējams realizēt fiskālo politiku atbilstoši noteiktajam virzienam un definētajiem pasākumiem, ir izstrādāta normatīvā bāze skaidras un prognozējamas fiskālās politikas veidošanai – šī gada 31. janvārī Saeimā ir apstiprināts Fiskālās disciplīnas likums, kā arī ir izstrādāts grozījums Latvijas Republikas Satversmē, kuru šobrīd vērtē īpaša Saeimas Juridiskā biroja izveidota apakškomisija. Šādas fiskālās politikas īstenošana liek būtisku pamatu Latvijas iespējām 2014. gada 1. janvārī ieviest eiro.

Būtiskākās valsts prioritātes Latvijas Stratēģiskās attīstības plānā noteikto uzdevumu īstenošanai pārskata periodā saistās ar ES fondu apguvi, eiro ieviešanas jautājumiem, Latvijas Hipotēku un zemes bankas komercdaļas pārdošanas procesa īstenošanu, Sociālās drošības tīkla stratēģijas īstenošanu, transporta infrastruktūras sakārtošanu un valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstību.

Galvenie nākamajā pārskata periodā veicamie uzdevumi:

  •   turpināt nodrošināt atbilstošu, efektīvu un caurskatāmu ES fondu vadību un apguvi;
  •   īstenot Latvijas Hipotēku un zemes bankas pārdošanas stratēģiju;
  •   pieņemt lēmumu par vienotas attīstības finanšu institūcijas kapitāla daļu turētāju;
  •   sagatavot Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu 2013. gadam;
  •   turpināt darbu pie Publiskās pārvaldes dokumentu pārvaldības sistēmu integrācijas vides izstrādāšanas;
  •   uzsākt jaunus aktīvās darba tirgus politikas pasākumus, kas ir mērķēti uz bezdarbnieku ilgtermiņa aktivizēšanu;
  •   turpināt darbu pie Veselības aprūpes sistēmas attīstības plāna 2013.–2015. gadam projekta izstrādes;
  •   pēc saskaņošanas Valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības koncepcijas projektu iesniegt Ministru kabinetā, lai nodrošinātu tā pieņemšanu, tai skaitā lemtu par civildienesta sistēmas turpmāko attīstību un cilvēkresursu pārvaldības sistēmu.