0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIApgabaltiesas izveidojušas tiesu prakses apkopojumu par izsoles aktu apstiprināšanu, izskatīšanu un noformēšanu

Apgabaltiesas izveidojušas tiesu prakses apkopojumu par izsoles aktu apstiprināšanu, izskatīšanu un noformēšanu

Visām Latvijas apgabaltiesām sadarbojoties, ir izveidots pirmais apgabaltiesu tiesu prakses apkopojums, kas tagad pieejams ikvienam interesentam vienotā Latvijas tiesu portāla tiesas.lv sadaļā Tiesu nolēmumi - Apgabaltiesu prakse un nolēmumi - Kopsavilkums par Latvijas apgabaltiesu un Zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu sanāksmēm par izsoles aktu pieteikumu lietu noformēšanas un izskatīšanas problēmjautājumiem. Juristiem un sabiedrībai tas dos iespēju ērtāk pārskatīt apelācijas instances tiesu praksi. Kopsavilkums sastādīts uz 140 lappusēm.Apkopojums atspoguļo problēmjautājumus par lietu, kuras saistītas ar pieteikumiem par izsoles aktu apstiprināšanu, izskatīšanu un noformēšanu. Tajā skatīti:Lietu noformēšanas un lēmuma sastādīšanas jautājumi; Jautājumi, kas saistīti ar paziņošanu un tiesas dokumentu nosūtīšanu; Ar pieteikuma, sūdzības pieņemšanu…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

tiesaVisām Latvijas apgabaltiesām sadarbojoties, ir izveidots pirmais apgabaltiesu tiesu prakses apkopojums, kas tagad pieejams ikvienam interesentam vienotā Latvijas tiesu portāla tiesas.lv sadaļā Tiesu nolēmumi - Apgabaltiesu prakse un nolēmumi - Kopsavilkums par Latvijas apgabaltiesu un Zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu sanāksmēm par izsoles aktu pieteikumu lietu noformēšanas un izskatīšanas problēmjautājumiem. Juristiem un sabiedrībai tas dos iespēju ērtāk pārskatīt apelācijas instances tiesu praksi. Kopsavilkums sastādīts uz 140 lappusēm.

Apkopojums atspoguļo problēmjautājumus par lietu, kuras saistītas ar pieteikumiem par izsoles aktu apstiprināšanu, izskatīšanu un noformēšanu. Tajā skatīti:

  • Lietu noformēšanas un lēmuma sastādīšanas jautājumi;
  • Jautājumi, kas saistīti ar paziņošanu un tiesas dokumentu nosūtīšanu;
  • Ar pieteikuma, sūdzības pieņemšanu saistīti jautājumi
  • Ar lietas izskatīšanu un lietas virzību saistīti jautājumi

Šie jautājumi apspriesti Latvijas apgabaltiesu un Zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu sanāksmēs.

Šis apkopojums ir tapis, sadarbojoties visām apgabaltiesām un saskaņojot viedokļus par tiesību normu interpretāciju. Tam pielikumā ir pievienoti tie apgabaltiesu un Augstākās tiesas apelācijas instances un galīgie, nepārsūdzamie nolēmumi civillietās, kas pieminēti šajā apkopojumā.

Apgabaltiesu judikatūras veidošanas principus un kārtību apgabaltiesu tiesneši šogad apsprieda vairākās videokonferencēs, kur līdz ar citiem jautājumiem tiesu reformas ietvaros diskutēja par vienotas tiesu prakses aktualitātēm. Par apgabaltiesu praksi administratīvo pārkāpumu lietās tiek veidots atsevišķs apkopojums, kas pašlaik tiek saskaņots un būs publiski pieejams jau tuvākajā laikā.