0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIAicina suņu īpašniekus neatlikt suņu obligāto reģistrāciju uz gada pēdējo dienu

Aicina suņu īpašniekus neatlikt suņu obligāto reģistrāciju uz gada pēdējo dienu

Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB) atgādina, ka visiem Latvijā mītošiem 6 mēnešus vecumu sasniegušiem kucēniem un pieaugušiem suņiem saskaņā ar Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumos Nr.491  "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība" noteikto kārtību  ir jābūt reģistrētiem valsts vienotajā reģistrā līdz 2017.gada 1.janvārim. Tas nozīmē, ka pēc norādītā termiņa suņa īpašniekam valsts kontrolējošās iestādes piemēros sodu par suņa nereģistrēšanu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 107. pantu fiziskai personai ir no 7 - 210 EUR (atkārtoti 210 - 350 EUR), savukārt juridiskai personai no 15 - 350 EUR (atkārtoti 350 - 700 EUR). Veterinārārsti strādās arī gada nogalē, tomēr LVB aicina neatstāt suņu…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

sunsLatvijas Veterinārārstu biedrība (LVB) atgādina, ka visiem Latvijā mītošiem 6 mēnešus vecumu sasniegušiem kucēniem un pieaugušiem suņiem saskaņā ar Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumos Nr.491  "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība" noteikto kārtību  ir jābūt reģistrētiem valsts vienotajā reģistrā līdz 2017.gada 1.janvārim.

Tas nozīmē, ka pēc norādītā termiņa suņa īpašniekam valsts kontrolējošās iestādes piemēros sodu par suņa nereģistrēšanu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 107. pantu fiziskai personai ir no 7 - 210 EUR (atkārtoti 210 - 350 EUR), savukārt juridiskai personai no 15 - 350 EUR (atkārtoti 350 - 700 EUR).

Veterinārārsti strādās arī gada nogalē, tomēr LVB aicina neatstāt suņu reģistrāciju uz decembri, kad prātā būs svētki un rūpes par dāvanām.

Lai suni reģistrētu, vispirms ir jādodas pie sertificēta veterinārārsta, kur dzīvniekam veiks apzīmēšanu jeb tautā dēvētu par mikročipēšanu.

Cenu regulē brīvais tirgus, tāpēc īpašniekam pašam ir jānoskaidro, kur viņš saņems sev tīkamāko pakalpojumu. Pēc LVB rīcībā esošajām ziņām Latvijas teritorijā cena par mikročipēšanu svārstās robežās no 8 līdz 18 EUR plus PVN.

LVB nav zināms neviens gadījums, kad cena pārsniegtu augstāko norādīto robežu, sasniedzot Zemkopības ministrijas nosauktos 35 EUR, tāpēc neskaidrību gadījumā lūdziet veterinārārstam skaidrojumu par cenas veidošanās principu.

Pēc tam, kad veterinārārsts būs mikročipējis suni, ja īpašniekam nav vēlmes pašam veikt maksājumu Lauksaimniecības datu centram un doties uz LDC vai pašvaldību, var izmantot veterinārārsta piedāvāto papildpakalpojumu - veikt samaksu un ievadi LDC bāzē turpat veterinārajā klīnikā. Pēc LVB aplēsēm šāds komforta pakalpojums veterinārajās klīnikās izmaksā no 2 līdz 5 EUR. Jāņem arī vērā, ka gandrīz visi veterinārārsti ir PVN maksātāji, tāpēc par pakalpojumu būs valstij jāmaksā arī nodoklis.

LVB vēlreiz atgādina, ka pēc tam, kad veterinārārsts sunim ir jau ievadījis mikročipu, reģistrāciju var veikt pats suņa īpašnieks, samaksājot LDC cenrādī noteiktos 7,11eiro zemāk norādītajā LDC kontā.

Pats īpašnieks elektroniski reģistrāciju var veikt, iesniedzot LDC aizpildītu un ar drošu elektronisko parakstu parakstītu veidlapu.

Rekvizīti:

Saņēmējs: Lauksaimniecības datu centrs

  • PVN maks. Nr. 90001840100
  • Valsts kases Rīgas norēķinu centrs
  • Norēķinu konts: LV88TREL2160380004000
  • Ieņēmumu kods: 21499
  • BIC kods: TRELLV22