0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIAtceļ higiēnas apmācības prasības nodarbinātajiem primārajā ražošanā

Atceļ higiēnas apmācības prasības nodarbinātajiem primārajā ražošanā

Valdība otrdien, 7.jūnijā, akceptēja Zemkopības ministrija (ZM) sagatavoto noteikumu projektu "Grozījums Ministru kabineta 2015.gada 29.septembra noteikumos Nr.545 "Pārtikas apritē nodarbināto personu apmācības kārtība pārtikas higiēnas jomā"", kas atceļ mācību kursa "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" nepieciešamību pārtikas higiēnā personām, kas nodarbinātas primārajā ražošanā .Saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likumu primārā ražošana kā viens no pārtikas aprites posmiem ietver primāro produktu ražošanu vai audzēšanu, tostarp ražas novākšanu, slaukšanu un saimniecībā audzētu dzīvnieku ražošanu pirms nokaušanas. Primārā ražošana iekļauj arī medības, zveju un savvaļas produktu vākšanu.Tā kā primārā ražošana pārsvarā ir audzēšana un novākšana un nav tālāku darbību ar pārtiku, apmācība pārtikas…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

piena slaukšanaValdība otrdien, 7.jūnijā, akceptēja Zemkopības ministrija (ZM) sagatavoto noteikumu projektu "Grozījums Ministru kabineta 2015.gada 29.septembra noteikumos Nr.545 "Pārtikas apritē nodarbināto personu apmācības kārtība pārtikas higiēnas jomā"", kas atceļ mācību kursa "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" nepieciešamību pārtikas higiēnā personām, kas nodarbinātas primārajā ražošanā .

Saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likumu primārā ražošana kā viens no pārtikas aprites posmiem ietver primāro produktu ražošanu vai audzēšanu, tostarp ražas novākšanu, slaukšanu un saimniecībā audzētu dzīvnieku ražošanu pirms nokaušanas. Primārā ražošana iekļauj arī medības, zveju un savvaļas produktu vākšanu.

Tā kā primārā ražošana pārsvarā ir audzēšana un novākšana un nav tālāku darbību ar pārtiku, apmācība pārtikas higiēnā šajā pārtikas aprites posmā iesaistītajiem nav obligāta. Darbiniekiem, kuri primāri apstrādā pārtikas produktus, ir jābūt veseliem un apmācītiem par veselības apdraudējumiem, par ko ir atbildīgi tie pārtikas apritē iesaistītie tirgus dalībnieki, kuru pārziņā ir pārtikas ražošana, apstrāde un izplatīšana.

Noteikumi  stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".