0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESKā sakārtojamas līgumattiecības, ja pasūtījumu izpilda ar savu iegādāto datorprogrammu?

Kā sakārtojamas līgumattiecības, ja pasūtījumu izpilda ar savu iegādāto datorprogrammu?

Jautājums: Grāmatvedei pieder sava licencēta datorprogramma. Viņa grib slēgt līgumu ar SIA, kurai veiks grāmatvedības uzskaiti, izmantojot savu datorprogrammu. Darbs tiks veikts grāmatvedes mājās uz viņas datora. Vai šajā gadījumā drīkst noslēgt darba līgumu, kurā ietverts nosacījums, ka grāmatvede veiks darbu ar savu datorprogrammu pie sevis mājās? Ja drīkst, tad vai ir jāslēdz arī nomas vai patapinājuma līgumi par datora un grāmatvedības programmas nomu (vai patapinājumu)? Vai arī jāslēdz uzņēmuma līgums? Vai noslēdzot uzņēmuma līgumu, grāmatvedei obligāti jāreģistrējas kā SDV vai IK? Atbildi sagatavojusi juriste KARĪNA OZERSKA, kura arī žurnālā BILANCES JURIDISKIE PADOMI aizvadītā gada jūlija numurā bija sagatavojusi rakstu…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Jautajums2Jautājums: Grāmatvedei pieder sava licencēta datorprogramma. Viņa grib slēgt līgumu ar SIA, kurai veiks grāmatvedības uzskaiti, izmantojot savu datorprogrammu. Darbs tiks veikts grāmatvedes mājās uz viņas datora. Vai šajā gadījumā drīkst noslēgt darba līgumu, kurā ietverts nosacījums, ka grāmatvede veiks darbu ar savu datorprogrammu pie sevis mājās? Ja drīkst, tad vai ir jāslēdz arī nomas vai patapinājuma līgumi par datora un grāmatvedības programmas nomu (vai patapinājumu)? Vai arī jāslēdz uzņēmuma līgums? Vai noslēdzot uzņēmuma līgumu, grāmatvedei obligāti jāreģistrējas kā SDV vai IK?

Atbildi sagatavojusi juriste KARĪNA OZERSKA, kura arī žurnālā BILANCES JURIDISKIE PADOMI aizvadītā gada jūlija numurā bija sagatavojusi rakstu "Praktiski ieteikumi attiecībā uz datorprogrammu iegādes līgumu".

Pirmkārt, ir jāizpēta iegādātās programmas licences noteikumi - vai tie nesatur ierobežojumus šāda veida uzskaites veikšanai trešajām personām vai programmas iznomāšanai/patapināšanai, nepieciešamības gadījumā palūdzot arī no datorprogrammas izstrādātāja (vai izplatītāja) atbilstošu atļauju.

Otrkārt, ja ir nodoms slēgt darba līgumu, tad būtu jāslēdz arī patapinājuma vai nomas līgums (var izvēlēties, atkarībā no tā, vai grāmatvede saņems par to papildus atlīdzību). Vai arī var slēgt uzņēmuma līgumu, jo darbs tiek veikts ar saviem resursiem, tas atbilst uzņēmuma līgumam, bet tad grāmatvedei būtu jāreģistrējas vai nu kā saimnieciskās darbības veicējai, vai kā individuālajam komersantam, vai arī jāizveido SIA.