0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIZemkopības ministrija ar nozaru organizācijām izvērtēs kūpinājumu ražotāju iespēju pielāgoties EK jaunajām prasībām

Zemkopības ministrija ar nozaru organizācijām izvērtēs kūpinājumu ražotāju iespēju pielāgoties EK jaunajām prasībām

Zemkopības ministrija (ZM) ir aicinājusi Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādes asociāciju (LGRPA), Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) un Latvijas Mājražotāju asociāciju iespējami (LMA) operatīvi (līdz šā gada janvāra beigām) apkopot Latvijas ražotāju paškontroles analīžu datus par pārtiku piesārņojošo vielu koncentrācijas līmeņiem kūpinātā gaļā un kūpinātas gaļas produktos. ZM arī aicina ražotājus iesniegt pamatotus argumentus, kādēļ ražotāji nevarēs izpildīt pēc 2014.gada 1.septembra paredzamās jaunās normas. Ražotāju paškontroles analīžu datus un priekšlikumus vēlams elektroniski nosūtīt jebkurai no minētajām organizācijām (LGRPA, LPUF, LOSP, LMA). Ja pēc iegūto datu analīzes ZM secinās, ka pie izmantotajiem kūpināšanas tehnoloģiskajiem procesiem nav…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Zemkopības ministrija (ZM) ir aicinājusi Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādes asociāciju (LGRPA), Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) un Latvijas Mājražotāju asociāciju iespējami (LMA) operatīvi (līdz šā gada janvāra beigām) apkopot Latvijas ražotāju paškontroles analīžu datus par pārtiku piesārņojošo vielu koncentrācijas līmeņiem kūpinātā gaļā un kūpinātas gaļas produktos. ZM arī aicina ražotājus iesniegt pamatotus argumentus, kādēļ ražotāji nevarēs izpildīt pēc 2014.gada 1.septembra paredzamās jaunās normas. Ražotāju paškontroles analīžu datus un priekšlikumus vēlams elektroniski nosūtīt jebkurai no minētajām organizācijām (LGRPA, LPUF, LOSP, LMA). Ja pēc iegūto datu analīzes ZM secinās, ka pie izmantotajiem kūpināšanas tehnoloģiskajiem procesiem nav iespējams sasniegt jaunās normas, Latvija vērsīsies EK ar lūgumu pagarināt pārejas periodu un risinās ar EK jautājumu par atkāpes piemērošanu Latvijas kūpinātajiem pārtikas produktiem. ZM jau informēja, ka 2014.gada 1.septembrī saskaņā ar EK regulu stājas spēkā jauna benzo(a)pirēna norma kūpinātā gaļā un kūpinātas gaļas produktos. Atļautā benzo(a)pirēna norma tiks samazināta no 5 ?g/kg uz 2 ?g/kg, savukārt benzopirēna, benzantracēna, benzofluorantēna un krizēna summa no 30 ?g/kg uz 12 ?g/kg. Šīs normas tika pieņemtas jau 2011.gadā un to ieviešanai tika noteikts trīs gadu pārejas periods, kas beidzas 2014.gada 1.septembrī. Zemkopības ministrija uzsver, ka saskaņā ar šo regulu arī pēc 2014.gada 1.septembra gaļas un zivju kūpināšanā nebūs aizliegts izmantot koksni.