0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESAr kādiem dokumentiem jāiegrāmato līdzfinansējums no ES par mācībām?

Ar kādiem dokumentiem jāiegrāmato līdzfinansējums no ES par mācībām?

Jautājums: Uzņēmums saņem līdzfinansējumu no ES par mācībām. Kādiem dokumentiem ir jābūt uzņēmuma grāmatvedībā, lai iegrāmatotu šos ieņēmumus? Uzņēmumam ir partnerības līgums ar asociāciju, kas darbojas Latvijā, tajā nav norādītas summas, bet nauda tiek ieskaitīta pamatojoties uz līgumu, kas noslēgts starp asociāciju un ES, kas tiek norādīts tikai bankas maksājuma uzdevumā. Vai ar to pietiek? Uz jautājumu atbild Antra Baļčūne, sertificēta grāmatvede, SIA RB Kantoris. ES saņemtā līdzfinansējuma grāmatošana tiek veikta atbilstoši 2004.gada 15.jūnija MK noteikumiem Nr.537 „Kārtība, kādā finanšu pārskatos atspoguļojams valsts, pašvaldību, ārvalstu, Eiropas Kopienas, citu starptautisko organizāciju un institūciju finansiālais atbalsts (finanšu palīdzība), ziedojumi un dāvinājumi naudā…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

2 KOMENTĀRI

Pierakstīties
Paziņot par
2 Komentāri
jaunākie
vecāki populārakie
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
***
***
12 gadi atpakaļ

Gribētos , lai eksperte paskaidro nedaudz sīkāk šādu situāciju. Saņemts avansa maksājums ES finasētajam projektam. Sadarbības iestādei iesniegts maksājuma pieprsījums starpmaksājumam, taču sadarbības iestāde dzēš daļēji avansa maksājumu. Kā man pareizi grāmatot šo dzēsto avansu, ja projekts vēl nav nobeigts un pamatlīdzeklis vēl nav pabeigts renovēt.Kāds būs šim avansa maksājumam grāmatojums. Ja sākuma avansa maksājums iegrāmatots nākamo periodu ieņēmumos un pamatlīdzekļa renovācija nav pabeigta?

***
***
12 gadi atpakaļ

Paldies par Jūsu jautājumu- to pārsūtīsim ekspertei!
ar cieņu
plz.lv redakcija

Antra BaļčūneJautājums: Uzņēmums saņem līdzfinansējumu no ES par mācībām. Kādiem dokumentiem ir jābūt uzņēmuma grāmatvedībā, lai iegrāmatotu šos ieņēmumus? Uzņēmumam ir partnerības līgums ar asociāciju, kas darbojas Latvijā, tajā nav norādītas summas, bet nauda tiek ieskaitīta pamatojoties uz līgumu, kas noslēgts starp asociāciju un ES, kas tiek norādīts tikai bankas maksājuma uzdevumā. Vai ar to pietiek? Uz jautājumu atbild Antra Baļčūne, sertificēta grāmatvede, SIA RB Kantoris. ES saņemtā līdzfinansējuma grāmatošana tiek veikta atbilstoši 2004.gada 15.jūnija MK noteikumiem Nr.537 „Kārtība, kādā finanšu pārskatos atspoguļojams valsts, pašvaldību, ārvalstu, Eiropas Kopienas, citu starptautisko organizāciju un institūciju finansiālais atbalsts (finanšu palīdzība), ziedojumi un dāvinājumi naudā vai natūrā”. ES līdzfinansējuma saņemšanā ir iespējamas trīs situācijas: 1)   ES līdzfinansējums ir saņemts un mācības ir organizētas vienā pārskata periodā: -  Finansējums tiek grāmatots Pārējos saimnieciskās darbības ieņēmumos tā saņemšanas brīdī; -   Mācību izdevumi tiek grāmatoti izdevumos to rašanās brīdī. 2) ES līdzfinansējums ir saņemts iepriekšējā pārskata gadā pirms mācību organizēšanas: -   Finansējums tiek uzrādīts bilances postenī Nākamo periodu ieņēmumi, un tiek pārgrāmatots pēc mācību organizēšanas; -  Mācību izdevumi tiek grāmatoti izdevumos to rašanās brīdī. 3)  ES līdzfinansējums ir saņemts nākamajā pārskata gadā pēc mācību organizēšanas: - Mācību izdevumi tiek grāmatoti kā Nākamo periodu izdevumi, un tiek pārgrāmatoti brīdī, kad ir saņemts finansējums; - Finansējums tiek grāmatots Pārējos saimnieciskās darbības ieņēmumos tā saņemšanas brīdī. No uzrādītajām situācijām redzams, ka ES līdzfinansējuma grāmatojumu veikšana un izdevumu rašanās brīdis ir cieši saistīti, un tas jāņem vērā arī attaisnojuma dokumentu noformēšanā. Kā ārējie attaisnojuma dokumenti ir izmantojami rēķini par mācību organizēšanu un līgumi par finansējuma piešķiršanu. Ja esošajos līgumos neuzrādās atbilstoša informācija, kas pamato bankā ieskaitīto naudu, ieteicams sastādīt iekšējo attaisnojuma dokumentu – grāmatvedības izziņu.